Friday, September 20, 2024
Home » Νέα δεδομένα για την υπόθεση της Folli Follie

Νέα δεδομένα για την υπόθεση της Folli Follie

0 comments

Το ΣΤ’ Ποινικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, διατηρώντας δεσμευμένα τα περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie. Στη δίκη για τα παραποιημένα στοιχεία της εταιρείας η «σκυτάλη» των απολογιών βρίσκεται στα χέρια των φερόμενων ως πρωταγωνιστών της ιστορίας, δηλαδή της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Ηδη ο ιδρυτής της Folli Follie Δ. Κουτσολιούτσος ολοκλήρωσε τη δική του απολογία, στη διάρκεια της οποίας επί της ουσίας αρνήθηκε το βαρύ κατηγορητήριο, υπερασπίστηκε τον γιο του, τη σύζυγο και τους συνεργάτες του. Ο γιος του Τζ. Κουτσολιούτσος, εκθειάζοντας τις επιχειρηματικές επιτυχίες του πατέρα του, είπε ότι η Folli Follie λειτουργούσε με την αρχή του ενός ανδρός, γι΄ αυτό και ο ίδιος σύντομα στράφηκε σε άλλα επιχειρηματικά πεδία. Ωστόσο, στην επόμενη συνεδρίαση, που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Απριλίου, αναμένεται να ανοίξει το κεφάλαιο της απολογίας του για τον υποόμιλο της Ασίας.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ:

Ανοίγει ο δρόμος

για την Αττική Οδό

Απορρίφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣτΕ, η προσφυγή της κοινοπραξίας Vinci – Mytilineos κατά του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Αττικής Οδού. Ουσιαστικά, η απόρριψη της προσφυγής σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση του μεγαλύτερου αυτοκινητοδρόμου στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει ανακηρύξει τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Προτιμητέο Επενδυτή για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού για χρονικό διάστημα 25 ετών. Το προσφερόμενο τίμημα, 3,27 δισ. ευρώ. Οι προοπτικές υλοποίησης των επεκτάσεων του έργου (μέσω άλλων συμβάσεων) επιτρέπουν την προσδοκία αυξημένης κυκλοφορίας και αυξημένων εσόδων. Σε αυτό το πλαίσιο η απόδοση του έργου αναμένεται εντός του εύρους αποδόσεων που παραδοσιακά στοχεύει και επιτυγχάνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε ομοειδή έργα, προσδίδοντας επιπλέον αξία στην εταιρεία και σημαντικά οφέλη στους μετόχους της.

«Γάμος» Μυστακίδη και ABBank

Και επισήμως στα χέρια του Αριστοτέλη (Τέλη) Μυστακίδη περνάει η Aegean Baltic Bank, αφού «έπεσαν» και οι τελευταίες υπογραφές στο deal εξαγοράς του 48% των μετοχών της τράπεζας. Ο Μυστακίδης, δεύτερος πλουσιότερος Ελληνας με πλούτο 3,3 δισ. δολάρια, θα έχει στον ευρύτερό του έλεγχο το 68% των μετοχών της τράπεζας που είναι ιδιαίτερα δραστήρια στον τομέα της ναυτιλίας.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More