Wednesday, July 31, 2024
Home » Νέα αναπληρώτρια γενική γραμματέας στην Bimco

Νέα αναπληρώτρια γενική γραμματέας στην Bimco

0 comment

Η διευθύντρια Συμβάσεων και Υποστήριξης (Contracts & Support) τηςBIMCO, Stinne Taiger Ivo, διορίστηκε αναπληρώτρια γενική γραμματέας της BIMCO από την 1η Ιανουαρίου 2024. H Stinne Taiger Ivo, πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτή τη θέση, εντάχθηκε στην BIMCO στις αρχές του 2022 για να διευθύνει το τμήμα Contracts & Support, που αναπτύσσει και παρέχει στη ναυτιλιακή βιομηχανία συμβάσεις και ρήτρες σε στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους του κλάδου, ενώ το τμήμα Support & Advice απαντά στα ερωτήματα των μελών σχετικά με ναυλοσύμφωνα και άλλες συμβάσεις.

Πριν από την BIMCO, ήταν επικεφαλής του τμήματος αποζημιώσεων της ναυτασφαλιστικής εταιρείας Skuld (Κοπεγχάγη). Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο διεθνές εταιρικό δίκαιο και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, αμφότερα από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Μεγάλη άνοδος των ναύλων

Οι διαταραχές στα δρομολόγια των τακτικών ναυτιλιακών γραμμών στον απόηχο των συγκρούσεων στη Γάζα έχουν ωθήσει τις τιμές spot στη γραμμή Απω Ανατολή – Ευρώπη στονκλάδο της μεταφοράς containers στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαπέντε μηνών. Οι τιμές στη συγκεκριμένη γραμμή εκτοξεύτηκαν στα 2.694 δολάρια ανά teu την Παρασκευή, σημειώνοντας αύξηση 80% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει η Alphaliner. Τα επίπεδα έχουν υπερτριπλασιαστεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών είδαν για τελευταία φορά αντίστοιχες τιμές κατά την προετοιμασία των διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας της Κίνας στις αρχές Οκτωβρίου 2022.

Οι τιμές spot στο εμπόριο από την Απω Ανατολή προς τη Μεσόγειοαυξήθηκαν επίσης κατά 70% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και έφτασαν την Παρασκευή στο επίπεδο των 3.491 δολαρίων ανά teu, επίσης υψηλό 15 μηνών.

Οι πειρατές επέστρεψαν στη Γουινέα

Σε δεξαμενόπλοιο που ανήκει σε εταιρεία διαχείρισης από τη Σιγκαπούρη επιβιβάστηκαν στα ανοικτά της Ισημερινής Γουινέας πειρατές και απήγαγαν μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με τις εταιρείες ναυτιλιακών πληροφοριών Diaplous και EOS Risk Group, στο νηολογημένο στο Τουβαλού «Hana I», χωρητικότητας 13.000 dwt (κατασκευής 2007), επιβιβάστηκαν οι πειρατές στα ανοικτά του Μαλάμπο την 1η Ιανουαρίου. Ο πλοίαρχος και ο αρχιμηχανικός φέρεται ότι έχουν απαχθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με το TradeWinds, μπορεί να έχουν απαχθεί από το πλοίο έως και εννέα μέλη του πληρώματος.

Το περιστατικό επαναφέρει τις ανησυχίες για την πειρατεία, τα περιστατικά της οποίας μειώθηκαν σε μόλις 14 το πρώτο εξάμηνο του 2023 από 132 στο σύνολο του 2022. Ωστόσο η Bimco συνιστά παραμονή της ναυτικής παρουσίας από πολεμικά πλοία στην περιοχή.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More