Monday, December 23, 2024
Home » Μόνο με smartphone η είσοδος στα γήπεδα

Μόνο με smartphone η είσοδος στα γήπεδα

0 comments

Μόνο με τη χρήση «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου θα επιτρέπεται από τις 9 Απριλίου η είσοδος στα γήπεδα ποδοσφαίρου! Οι κάτοχοι απλών τηλεφωνικών συσκευών -όπως αυτές που χρησιμοποιούν κυρίως ηλικιωμένοι, μη εξοικειωμένοι με την τεχνολογία- δεν θα μπορούν να εισέρχονται πλέον στα γήπεδα!

Τον ψηφιακό τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται οι πολίτες στα γήπεδα ποδοσφαίρου, παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου για το θεσμικό πλαίσιο κατά της βίας, με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Πάντως, ο κ. Παπαστεργίου, σε σχετικό ερώτημα των ΝΕΩΝ, εάν δηλαδή οι ηλικιωμένοι θα αποκλείονται από τα γήπεδα λόγω …τεχνολογίας, απάντησε: «Είμαστε αντίθετοι να δημιουργούμε εξαιρέσεις. Σκεφθήκαμε ότι πιθανόν, θα μπορούσε να υπήρχε κάποια θύρα για τους μη εξοικειωμένους τεχνολογικά… Όμως, δεν το κάναμε…»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, περιέγραψε το πώς ένας φίλαθλος θα μπορεί να περάσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στο κινητό του τηλέφωνο. «Η λύση της ταυτοπροσωπίας έρχεται από την τεχνολογία με κλείδωμα του εισιτηρίου μέσα από το κινητό μας τηλέφωνο», τόνισε.

Αφού διευκρίνισε ότι η αγορά των εισιτηρίων θα γίνεται με τον κλασικό τρόπο (μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας), επισήμανε ότι ο φίλαθλος θα πρέπει να εγγραφεί στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας – ΕΜΕΠ (emep.gov.gr) και εκεί θα υπάρχει αναλυτικά η διαδικασία για τον τρόπο της προσθήκης των εισιτηρίων, καθώς επίσης η διαδικασία για τα ανήλικα παιδιά και τους αλλοδαπούς.

Τα βήματα αναλυτικά

Διαδικασία για Έλληνα πολίτη που έχει ήδη την εφαρμογή Wallet:

-Ανοίγουμε στο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο το Gov.gr wallet.

-Πάμε στην ενότητα των εισιτηρίων.

-Πατάμε το κουμπί της προσθήκης για να εισάγουμε ένα νέο εισιτήριο για την παρακολούθηση ενός αγώνα.

-Σκανάρουμε το QR Code του εισιτηρίου που ήδη αγοράσαμε ή περνάμε χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου. Το εισιτήριό μας περνάει αμέσως στο ψηφιακό μας πορτοφόλι, στο Gov.gr wallet.

-Όταν πάμε στο γήπεδο, βλέπουμε το QR Code και το bar Code. Σύντομα θα έρθει το ΝFC. H διαδικασία της εισόδου μέσω της εφαρμογής NFC θα είναι ακόμα πιο ασφαλής, καθώς δεν αντιγράφεται.

«Η είσοδος στα γήπεδα σήμερα στηρίζεται σε bar code και Qr code, συστήματα που υποστηρίζουν τα τουρνικέ των γηπέδων. Σε λίγες βδομάδες και σταδιακά ανάλογα με την ετοιμότητα των γηπέδων, η είσοδος θα γίνεται με διεπαφή μόνο με NFC, πο θα είναι ένας ακόμα πιο ασφαλής τρόπος για την είσοδό μας στα γήπεδα», διευκρίνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Πώς προσθέτουμε ανήλικο τέκνο

«Για το ανήλικο, κάτω από 15 ετών παιδί μας, η διαδικασία που ακολουθούμε είναι αντίστοιχη. Τα παιδιά άνω των 15 ετών μπορούν να εγγραφούν στο ΕΜΕΠ κανονικά. Για τα παιδιά κάτω των 15 ετών με την είσοδό μας, εμφανίζει τα τέκνα μας», εξήγησε.

Επιλέγουμε ακόμα και ποιος θα συνοδεύσει το ανήλικο στο γήπεδο. Μπορεί να είναι και ένα τρίτο άτομο. Με την εισαγωγή του ΑΦΜ του στο ΕΜΕΠ, το τρίτο άτομο λαμβάνει μήνυμα στο κινητό για αίτημα αποδοχής και με τη συναίνεσή του, το εισιτήριο του ανηλίκου εισάγεται στο δικό του wallet.

Πώς θα μπαίνουν στο γήπεδο οι μη Έλληνες

Η διαδικασία ταυτοποίησης για τους μη Έλληνες πολίτες, θα στηρίζεται στην ανάγνωση και ταυτοποίησή τους μέσω του διαβατηρίου τους.

Συνδεόμαστε ως μη Έλληνες πολίτες στο Gov.gr wallet και επιλέγουμε να κάνουμε ταυτοποίηση μέσω του διαβατηρίου μας. Τα διαβατήρια έχουν στο κάτω μέρος τον ειδικό αριθμό, τον φωτογραφίζουμε και η εφαρμογή διαβάζει το τσιπ του διαβατηρίου και αναγνωρίζει πως πρόκειται για έγκυρο διαβατήριο.

Θα είναι εύκολη η νέα διαδικασία;

Η διαδικασία θα είναι πολύ απλή, είπε ο κ. Παπαστεργίου. Στο ερώτημα εάν θα είναι και κατά 100% ασφαλής, απάντησε: Προφανώς κάποιος μπορεί να δώσει το κινητό του σε τρίτο άτομο για να εισέλθει στο γήπεδο. Στην περίπτωση αυτή θα μπει στο γήπεδο. Όμως, πάνω από τα τουρνικέ θα υπάρχουν κάμερες, άρα σε περίπτωση ελέγχου, αυτό μπορεί να αποκαλυφθεί και θα υπάρξουν οι ανάλογες κυρώσεις.

Η δημιουργία «μαύρης λίστας» οπαδών (black list)

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για πρώτη φορά θα μπορεί να δημιουργηθεί μια black list, μια «μαύρη λίστα» των ανθρώπων που δε θα δικαιούνται να εισέλθουν στα γήπεδα. Αν κάποιος δοκιμάσει να εισάγει εισιτήριο, το σύστημα αυτομάτως θα τον «πετάει» έξω.

Τί θα γίνει με τα διαρκείας;

«Το συζητάμε με τις ομάδες Super League», είπε ο κ. Παπαστεργίου, προσθέτοντας: «Είναι κάτι που θα πρέπει να οριστικοποιήσουμε στις συζητήσεις μας. Τα διαρκείας μπορούν άμεσα να εισαχθούν στο Gov.gr Wallet, αρκεί οι ομάδες να μας παρέχουν τη σχετική πληροφορία».

-Θα μεταβιβάζονται τα διαρκείας;

Και αυτό αφορά τις ΠΑΕ. Εμείς, σε τεχνολογικό επίπεδο ως υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μπορούμε να το υποστηρίξουμε.

Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 22 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Τι σημαίνει ταυτοποίηση εισιτηρίων

Ταυτοποίηση εισιτηρίου σημαίνει η αντιστοίχιση ενός μοναδικού κωδικού εισιτηρίου με ένα φυσικό πρόσωπο. Για τη διασφάλιση της εγκυρότητας της διαδικασίας ταυτοποίησης, αυτή θα γίνεται μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet, έτσι ώστε να αντλούνται αυτόματα τα πραγματικά στοιχεία του φυσικού προσώπου.

Πώς γίνεται η ταυτοποίηση εισιτηρίων;

Η ταυτοποίηση των στοιχείων της κράτησης του γίνεται μέσω του Gov.gr Wallet, κατόπιν αυθεντικοποίησης του χρήστη με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (κωδικοί taxisnet). Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης του εισιτηρίου είναι να έχετε καταχωρίσει τα στοιχεία σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ – emep.gov.gr).

Πως αγοράζω εισιτήριο;

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο με τον τρόπο που ίσχυε έως σήμερα. Η αγορά γίνεται από τον πάροχο της υπηρεσίας διάθεσης εισιτηρίων, με τον οποίο έχει συμβληθεί το αθλητικό σωματείο, το Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών ή η Ανώνυμη Αθλητική Εταιρεία.

Τι χρειάζεται να κάνω μετά την αγορά εισιτηρίου;

Το εισιτήριο που αγοράζει ο χρήστης έχει ένα QR Code, το οποίο δεν είναι αυτό με το οποίο εισέρχεται στο γήπεδο. Με την είσοδο του χρήστη στο Gov.gr Wallet και την αυθεντικοποίησή του με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων TaxisNet, το εισιτήριο ταυτοποιείται και εμφανίζεται το QR Code ή Barcode, με το οποίο θα εισέλθει στο γήπεδο.

Πως προσθέτω το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet μου;

Αφού κάνετε αγορά εισιτηρίου μέσω παρόχου διάθεσης εισιτηρίων, ανοίγετε την εφαρμογή Gov.gr wallet, επιλέγετε εισαγωγή νέου εισιτηρίου και εισάγετε το μοναδικό κωδικό εισιτηρίου που σας έχει σταλεί από τον πάροχο. Κατόπιν, θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε με τα αποθηκευμένα βιομετρικά στοιχεία ή το pin που έχετε στην εφαρμογή του Gov.gr Wallet, και έτσι ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση του εισιτηρίου και η αποθήκευση αυτού στο Gov.gr Wallet app.

To ανήλικο παιδί μου μπορεί να μπει στο γήπεδο;

Ναι, μπορεί. Κάνετε κανονικά αγορά εισιτηρίου από τον πάροχο διάθεσης εισιτηρίων και μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet ο έχων την επιμέλεια του ανηλίκου ταυτοποιεί το εισιτήριο και το αποθηκεύει στην εφαρμογή. Σε περίπτωση που ο ανήλικος συνοδεύεται από άλλον ενήλικο, κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης του εισιτηρίου, ο έχων την επιμέλεια δηλώνει τον ΑΦΜ του ενήλικου που θα συνοδεύσει τον ανήλικο, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενήλικος συνοδός έχει ήδη προβεί σε ταυτοποίηση του δικού του εισιτηρίου.

Δεν έχω κινητό που να υποστηρίζει NFC, πως μπορώ να μπω στο γήπεδο;

Η είσοδος στις αθλητικές εγκαταστάσεις δεν προϋποθέτει σε αυτή τη φάση τη χρήση κινητού με τεχνολογία NFC, καθώς το εισιτήριο θα αποθηκεύεται σε μορφή γραμμωτού κώδικα (QR code / barcode). Αυτό είναι κάτι που θα υλοποιηθεί σε επόμενο χρόνο. Απαραίτητη είναι η χρήση συσκευής που υποστηρίζει nfc για την ταυτοποίηση εισιτηρίων σε αλλοδαπούς και μόνιμους κατοίκους εξωτερικού κατά τη χρήση σκαναρίσματος του διαβατηρίου.

Συνοδεύω ανήλικο άτομο κάτω των 15 ετών, πως ταυτοποιώ το εισιτήριο του;

Ο έχων την επιμέλεια δηλώνει τον ΑΦΜ σας, υπό την προϋπόθεση ότι ο έχετε ήδη προβεί σε ταυτοποίηση του δικού σας του εισιτηρίου. Με την αποστολή σχετικής ειδοποίησης και αφού αποδεχτείτε τη δήλωση περί συνοδείας μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet , μπορείτε να αποθηκεύσετε το ταυτοποιημένο εισιτήριο για τον ανήλικο στην εφαρμογή.

Μπορεί το ανήλικο τέκνο μου που έχει συμπληρώσει το 15ο έτος να εισέλθει μόνο του στο γήπεδο;

Ναι, εφόσον το ανήλικο τέκνο σας έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του υπό την προϋπόθεση ότι έχει προσωπικούς κωδικούς- διαπιστευτήρια taxisnet, και το κινητό του τηλέφωνο είναι εγγεγραμμένο στο ΕΜΕπ – emep.gov.gr.

Μπορώ να μεταβιβάσω το εισιτήριό μου από την εφαρμογή Gov.gr wallet;

Όχι δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής κατόχου εισιτηρίου από το Gov.gr wallet. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει από τον πάροχο διάθεσης εισιτηρίων.

Μπορώ να ακυρώσω το εισιτήριό μου μετά την ταυτοποίηση;

Σε περίπτωση ακύρωσης ταυτοποιημένου εισιτηρίου από τον πάροχο έκδοσής του, το εισιτήριο ακυρώνεται αυτόματα και στην εφαρμογή Gov.gr wallet. Σε περίπτωση ακύρωσης εισιτηρίου συνοδού, αναιρείται αυτόματα και η δήλωση συνοδείας των συνοδευόμενων ανηλίκων.

Δεν έχω εγκατεστημένο το Gov.gr wallet στο κινητό μου, τι πρέπει να κάνω;

Για την είσοδο στο γήπεδο είναι υποχρεωτική η ταυτοποίηση του εισιτηρίου μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet. Για την απόκτησή της συμβουλευτείτε τις οδηγίες που περιγράφονται αναλυτικά στο https://wallet.gov.gr/.

Δεν έχω κωδικούς taxis αλλά είμαι κάτοχος διαβατηρίου, μπορώ να ταυτοποιήσω το εισιτήριο μου;

Αν είστε μόνιμος κάτοικος εξωτερικού με διαβατήριο τρίτης χώρας, μπορείτε να ταυτοποιήσετε το εισιτήριο σας μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet ως επισκέπτης. Θα χρειαστείτε τον κωδικό του εισιτηρίου καθώς και το διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να επιτρέψετε στην εφαρμογή να το αναγνώσει με την χρήση του NFC τσιπ που εμπεριέχει.

Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την ταυτοποίηση του εισιτηρίου, μπορείτε να απευθυνθείτε στα ειδικά γραφεία που βρίσκονται εντός των γηπέδων, τα οποία θα σας ταυτοποιήσουν με φυσική παρουσία και θα ενεργοποιήσουν το εισιτήριο σας στην εφαρμογή gov.gr wallet.

Τι θα γίνει με τα εισιτήρια διαρκείας;

Τα εισιτήρια διαρκείας, με άμεση ισχύ, θα εισέλθουν στην εφαρμογή Gov.gr wallet όπου θα ταυτοποιούνται μια φορά και θα ισχύουν στους προβλεπόμενους από την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία αγώνες.

Τι είναι το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας;

Το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ. – emep.gov.gr) είναι το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης της κεντρικής βάσης μοναδικής καταχώρισης των στοιχείων επικοινωνίας όλων των φυσικών προσώπων, στα οποία έχει αποδοθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Ποια στοιχεία θα καταχωρίσω στο Ε.Μ.Επ;

Στο Ε.Μ.Επ., μπορείτε να καταχωρίσετε τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας που σας αφορούν:

α) Αριθμό κινητού τηλεφώνου

β) Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)

γ) Αριθμό σταθερού τηλεφώνου

δ) Πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση διαμονής

ε) Πλήρη διεύθυνση επικοινωνίας (αν διαφέρει από τη διεύθυνση διαμονής).

Ποιος μπορεί να καταχωρίσει τα στοιχεία επικοινωνίας του στο Ε.Μ.Επ.;

Στο Ε.Μ.Επ. μπορεί να καταχωρίσει τα στοιχεία επικοινωνίας του κάθε φυσικό πρόσωπο, στο οποίο έχει αποδοθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Μπορεί ο ίδιος αριθμός κινητού τηλεφώνου να δηλωθεί στο Ε.Μ.Επ. από δύο ή περισσότερα άτομα;

Κάθε αριθμός κινητού τηλεφώνου μπορεί να δηλωθεί στο Ε.Μ.Επ. μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο.

Πώς γίνεται η αρχική καταχώριση του αριθμού κινητού τηλεφώνου μου στο Ε.Μ.Επ.;

Η αρχική καταχώριση γίνεται μέσω της επιλογής «Δήλωση-Επιβεβαίωση Αριθμού Κινητού Τηλεφώνου» και σας αποστέλλεται κωδικός μίας χρήσης (One Time Password) με sms, τον οποίο εισάγετε για την επαλήθευση κατοχής του αριθμού κινητού τηλεφώνου σας. Στη συνέχεια ακολουθεί επιβεβαίωση (διασταύρωση) της κατοχής του αριθμού κινητού από πιστωτικό ίδρυμα του οποίου είστε χρήστης e-banking ή από πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Εφόσον, δεν επιβεβαιωθεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου ούτε από πιστωτικό ίδρυμα, ούτε από πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να μεταβείτε σε Κ.Ε.Π. ή έμμισθη προξενική αρχή για να δηλώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Μπορούν να καταχωρίσουν τα στοιχεία επικοινωνίας του στο Ε.Μ.Επ. ανήλικοι που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος;

Ανήλικοι που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος μπορούν να καταχωρίσουν τα στοιχεία επικοινωνίας στο Ε.Μ.Επ., εφόσον διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Για πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες αυξημένης ασφάλειας το επιβεβαιωμένο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλωθεί στο Ε.Μ.Επ. χρησιμοποιείται συνδυαστικά με τους κωδικούς TAXISnet, ως δεύτερος παράγοντας ταυτοποίησης.

Πώς γίνεται η δήλωση στοιχείων επικοινωνίας στο Ε.Μ.Επ. για ανήλικους;

Η δήλωση στοιχείων επικοινωνίας στο Ε.Μ.Επ. για ανήλικους γίνεται όπως και για τους ενήλικες, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Ε.Μ.Επ. με χρήση των κωδικών TAXISnet και επιβεβαίωση του κινητού τηλεφώνου από πιστωτικό ίδρυμα ή πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Σε περίπτωση που η επιβεβαίωση του κινητού τηλεφώνου δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω πιστωτικού ιδρύματος ή παρόχου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, η καταχώριση αριθμού κινητού τηλεφώνου του ανηλίκου στο Ε.Μ.Επ. μπορεί να γίνει σε Κ.Ε.Π. ή έμμισθη προξενική αρχή κατόπιν αυτοπρόσωπης παρουσίας τόσο του ανηλίκου όσο και του έχοντος την επιμέλειά του με τα ταυτοποιητικά τους έγγραφα και το κινητό τηλέφωνο.

Αν είμαι κάτοικος εξωτερικού και κάτοχος ΑΦΜ, μπορώ να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή του Ε.Μ.Επ. και να καταχωρίσω τα στοιχεία επικοινωνίας μου;

Ναι, η δυνατότητα καταχώρισης στοιχείων επικοινωνίας παρέχεται και στους κατοίκους εξωτερικού στο emep.gov.gr

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00