Monday, September 9, 2024
Home » Μπορούν κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο οι μετοχές;

Μπορούν κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο οι μετοχές;

0 comments

Αν υπήρξε στην αγορά το τελευταία διάστημα ένα βασικό στοιχείο αυτό ήταν των μικτών αποτελεσμάτων. Οι εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης και οι τεχνολογικέςμετοχές γνώρισαν σημαντική καθοδική πίεση καθώς οι επενδυτές πέρασαν σε μετοχές μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Την προηγούμενη εβδομάδαο S&P 500 υποχώρησε σχεδόν 1% συνολικά, αν και την Παρασκευή σημείωσε άνοδο 1%. Ο Nasdaq Composite επίσης κέρδισε περίπου 1% την Παρασκευή, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε 2%. Την ίδια στιγμή, ο Russell 2000 ενισχύθηκε 3% στην εβδομάδα, με άνοδο 1,65% στο τέλος της. Και αν νομίζετε ότι η προηγούμενη εβδομάδα εμφάνισε μεγάλες διακυμάνσεις, αυτή η εβδομάδα επίσης έχει όλα τα φόντα για… πυροτεχνήματα.

Μέχρι την Παρασκευή, το 41% των εταιρειών του S&P 500 είχαν ανακοινώσει αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο. Με βάση τις εταιρείες που έχουν ήδη ανακοινώσει και τις εκτιμήσεις για όσες ακόμα απομένουν, τα κέρδη του β’ τριμήνου φαίνεται να σημειώνουν άνοδο 9,8%, σύμφωνα με την FactSet. Οι υψηλές προσδοκίες για τα κέρδη, σε συνδυασμό με την πρόσφατη υποχώρηση του S&P 500 οδήγησαν τα θεμελιώδη της αγοράς πιο κοντά στον ιστορικό μέσο όρο. Ο δείκτης τιμής προς κέρδη για τους 12 επόμενους μήνες είναι σήμερα στο 20,6. Αν και αυτό παραμένει πάνω από το μέσο όρο των πέντε και δέκα ετών, στο 19,3 και 17,9, αντίστοιχα, είναι χαμηλότερα από το κλείσιμο του Ιουνίου στο 21 και πλησιάζει σε επίπεδα στα οποία επενδυτές που βασίζονται στα θεμελιώδη ενδεχομένως να εξετάσουν την τοποθέτηση κεφαλαίων που είχαν στην άκρη.

Ένα τμήμα της αγοράς που χτυπήθηκε ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ήταν η επίλεκτη ομάδα των “Magnificent 7”. Η εν λόγω ομάδα, που περιλαμβάνει τις Amazon, Apple, Alphabet, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia και Telsa θα δοκιμαστεί αυτή την εβδομάδα καθώς οι Amazon, Apple, Meta Platforms και Microsoft θα παρουσιάσουν τα τριμηνιαία τους αποτελέσματα. Οι περισσότερες από αυτές τις μετοχές άντλησαν ώθηση από την υπόσχεση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). Ωστόσο, όπως είδαμε με την ανακοίνωση της Alphabet την προηγούμενη εβδομάδα, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να έχουν αμφιβολίες για το πότε ακριβώς αυτές οι εταιρείες θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν εμπορικά την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η Alphabet δεν φάνηκε να έχει μια απάντηση που να ικανοποιεί τις αγορές σε μια τέτοια ερώτηση στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές. Θα δούμε αν οι εταιρείες που ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τους αυτή την εβδομάδα θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν μια καλύτερη απάντηση.

Αν το μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων δεν είναι αρκετό για να τραβήξει την προσοχή σας, αυτή η εβδομάδα είναι επίσης σημαντική σε όρους μακροοικονομικών ανακοινώσεων. Την Τρίτη ανακοινώνεται η έκθεση JOLTs για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας. Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Federal Reserve επίσης συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα, με την απόφαση για τα επιτόκια να ανακοινώνεται την Τετάρτη. Η Fed αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της αυτό τον μήνα: ωστόσο θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι τα επιτόκια θα μειωθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Fed, τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο Fed Watch Tool του CME. Τέλος, την Παρασκευή, θα δημοσιευτεί η έκθεση για τις θέσεις εργασίας τον Ιούλιο.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών δεν ενδιαφέρομαι απλά για τα κέρδη τους, αλλά τι έχουν να πουν οι τεχνολογικές εταιρείες για την εμπορική εκμετάλλευση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Κάποια στιγμή, η επιστροφή επί της επένδυσης (ROI) μπαίνει στη συζήτηση και νομίζω ότι ενδεχομένως να βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο. Κάποιος θα πρέπει να θέσει το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης, θα εστιάσω στις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed. Οι δηλώσεις του [προέδρου] Τζερόμ Πάουελ μετά τη συνεδρίαση της Fed ενδεχομένως να είναι πιο σημαντικές από την ίδια τη συνεδρίαση. Αν και ουσιαστικά κανείς δεν περιμένει μια μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, η σχεδόν 100% πιθανότητα που δίνουν οι επενδυτές για μια μείωση στην επόμενη συνεδρίαση σημαίνει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η κεντρική τράπεζα σε αυτό το σημείο είναι αυτό που ήδη αναμένεται (και έχει προ εξοφληθεί από τις αγορές) ή να απογοητεύσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, περιμένω να υπάρξει μεγάλη ευαισθησία γύρω από όλα τα οικονομικά στοιχεία που θα δουν το φως της δημοσιότητας, με έναρξη από την έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής, αλλά και σε κάθε ομιλία αξιωματούχου της Fed μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Forbes

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More