Sunday, September 8, 2024
Home » Μισοβυθισμένο το βρετανικό φορτηγό πλοίο «Rubymar»

Μισοβυθισμένο το βρετανικό φορτηγό πλοίο «Rubymar»

0 comments

Ορους θέτουν οι αντάρτες Χούθι για να διασωθεί το φορτηγό πλοίο «Rubymar» που παραμένει μισοβυθισμένο στο στενό Bab el-Mandeb ύστερα από επίθεση που δέχθηκε στις 19 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα νέες φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την πολιτοφυλακή των Χούθι δείχνοντας ότι το πλοίο «Rubymar», που μεταφέρει φορτίο 22.000 τόνων λιπασμάτων που προορίζονταν για το Μαρόκο, έχει βυθιστεί στην πρύμνη, ενώ έχει προκαλέσει και μια κηλίδα καυσίμων μήκους 29 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού. Το «Rubymar» – το οποίο φέρει σημαία Μπελίζ και του οποίου ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο – παίρνει νερό και γέρνει επικίνδυνα. Η υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνηση της Υεμένης ζήτησε βοήθεια από τα Ηνωμένα Εθνη για να αποφευχθεί μια περιβαλλοντική καταστροφή λόγω του κινδύνου διαρροής από το φορτίο, ανέφερε η «Daily Telegraph». Ωστόσο ο ηγέτης Mohammed Ali al Houthi των Χούθι δήλωσε ότι θα επιτρέψουν την επιχείρηση διάσωσης μόνο εάν σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Το βυθιζόμενο βρετανικό πλοίο θα μπορούσε να ανελκυσθεί με αντάλλαγμα την παράδοση οχημάτων βοήθειας στη Γάζα, δήλωσε ο Al Houthi στο X.

Σημειώνεται ότι οι ναυτικοί που επέβαιναν στο πλοίο απομακρύνθηκαν με ασφάλεια αφού άφησαν το πλοίο αγκυροβολημένο την περασμένη Δευτέρα με τη βοήθεια του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Lobivia» (κατασκευής 2001) χωρητικότητας 2.082 teu.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More