Monday, September 9, 2024
Home » Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία»

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία»

0 comments

Για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών μηνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστράτευσε τη φράση «η Ελλάδα δεν είναι μπανανία» ως μήνυμα προς τις πολυεθνικές που πουλούν τα ίδια προϊόντα σε ακριβότερες τιμές. Και μόνο η σύγκληση έκτακτης σύσκεψης στο Μαξίμου για την ανακοίνωση πρόσθετων παρεμβάσεων πιστοποιεί αυτό που αποτυπώνεται δημοσκοπικά, αλλά και φαίνεται στις συνεχείς κυβερνητικές παραδοχές: ότι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας είναι νούμερο ένα «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση, η οποία δέχεται από χθες νέο «πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «διαρκή» τη μάχη επιβολής κανόνων εντονότερου ανταγωνισμού «υπέρ του καταναλωτή» μέχρι να καταλάβουν όλοι, κατά τα λεγόμενά του, ότι «δεν μπορεί να είναι ανεκτός» ο πληθωρισμός της απληστίας. Ο ίδιος μίλησε για χρόνιες στρεβλώσεις που «έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης», δείχνοντας τη στόχευση των νέων κινήσεων: καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου και αντιμετώπιση των πλασματικών προσφορών – με «ειδική πρόνοια» για το βρεφικό γάλα.

Ελεγχοι

Πάντως υπεραμύνθηκε των μέχρι στιγμής κυβερνητικών ενεργειών, αναφερόμενος ενδεικτικά στους ελέγχους και σε μόνιμα μέτρα υποστήριξης. «Μας απασχολεί πολύ ως κυβέρνηση» είπε «η οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες», εντάσσοντας τη νέα δέσμη παρεμβάσεων στο πλαίσιο «μιας συνολικής πολιτικής στήριξης ειδικά των νέων οικογενειών, αντιλαμβανόμενοι πλήρως το μεγάλο οικονομικό βάρος που συνεπάγεται η απόκτηση ενός παιδιού».

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More