Monday, September 16, 2024
Home » Με τρένα η MSC στον Παναμά

Με τρένα η MSC στον Παναμά

0 comments

Η πτώση των υδάτων στη διώρυγα του Παναμά λόγω της ξηρασίας υποχρεώνει τη Maersk να τροποποιήσει τα δρομολόγια των πλοίων της στις γραμμές μεταξύ Αμερικής και Ωκεανίας και να αξιοποιήσει και τα τρένα. Ετσι, τα πλοία που χρησιμοποιούσαν προηγουμένως τη διώρυγα του Παναμά θα την παρακάμπτουν και θα χρησιμοποιούν μια σιδηροδρομική γραμμή μήκους 80 χιλιομέτρων που συνδέει τη μία πλευρά του Παναμά με την άλλη. Τα πλοία του Ειρηνικού θα αφήνουν στην Μπαλμπόα του Παναμά φορτίο με προορισμό τη Λατινική και τη Βόρεια Αμερική και θα παραλαμβάνουν φορτίο με προορισμό την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Συνεχής άνοδος των ναύλων

Συνεχίζει να τραβά την ανηφόρα ο σύνθετος δείκτης World Container Index του Drewry που δείχνει την πορεία του κόστους μεταφοράς ενός container με πλοίο. Την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκε κατά 15%, στα 3.072 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο 40 ποδιών (feu), σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν και είναι τώρα 116% υψηλότερος από τις μέσες τιμές του 2019 (προ πανδημίας) των 1.420 δολαρίων. Ο μέσος σύνθετος δείκτης για το τρέχον έτος είναι 2.871 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο 40 ft, δηλαδή 196 δολάρια χαμηλότερα από τη μέση τιμή 10ετίας των 2.675 δολαρίων (η οποία διογκώθηκε από την εξαιρετική περίοδο COVID 2020-2022). Οι τιμές των ναύλων από τη Σανγκάη προς τη Γένοβα αυξήθηκαν κατά 25%, στα 5.213 δολάρια ανά feu. Ακολούθησαν οι ναύλοι από τη Σανγκάη προς το Ρότερνταμ, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 23%, σε 4.406 δολάρια ανά feu.

Πολωνοί εφοπλιστές στην ECSA

Η ECSA – Ενωση Ευρωπαϊκών Εφοπλιστικών Ενώσεων καλωσόρισε την Πολωνική Ναυτιλιακή Ενωση ως πλήρες μέλος από την 1η Ιανουαρίου 2024. «Η Πολωνική Ναυτιλιακή Ενωση διευρύνει το γεωγραφικό πεδίο που καλύπτουν τα μέλη μας, φέρνει πρόσθετη εμπειρία και γνώση και ενισχύει περαιτέρω τη θέση των ευρωπαίων πλοιοκτητών στις Βρυξέλλες» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ECSA, Σωτήρης Ράπτης. Ο Marcin Talwik, εκπροσωπώντας την Πολωνική Ναυτιλιακή Ενωση, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η ιδιότητα μέλους του ECSA θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τη φωνή της πολωνικής ναυτιλίας στους φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΕ».

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More