Friday, September 20, 2024
Home » Με σημαντική επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία

Με σημαντική επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία

0 comments

Τις Top 10 προσωπικότητες για το 2023 που έχουν σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας της διεθνούς ναυτιλίας δημοσίευσε η Lloyd’s List.

Στην έκτη θέση της σχετικής κατάταξης περιλαμβάνει τον πρόεδρο της Ενωσης Ευρωπαϊκών Εφοπλιστικών Ενώσεων (ECSA) Φίλιππο Φιλή και τον γενικό γραμματέα της ΣΑ Σωτήρη Ράπτη. Yπό την ηγεσία του γενικού γραμματέα Σωτήρη Ράπτη και του προέδρου Φίλιππου Φιλή, που υποστηρίζονται από ομάδα κορυφαίων εμπειρογνωμόνων, η ECSA έχει εξελιχθεί σε ένα δυναμικό και σημαντικό όργανο για τη ναυτιλία, αναφέρει η εφημερίδα. Oι θέσεις της ναυτιλίας δεν λαμβάνονταν συχνά υπόψη από την ΕΕ, αλλά ο Σωτήρης Ράπτης εξασφάλισε ότι ο κλάδος δεν έχει απλώς μια θέση στο τραπέζι, αλλά είναι πλέον ένας ενεργός εταίρος των Βρυξελλών, προσθέτει η Lloyd’s List.

Κινεζικό containeship

με πυρηνική ενέργεια

To κρατικό κινεζικό ναυπηγείο (China State Shipbuilding Corporation – CSSC) ανακοίνωσε στο πλαίσιο της έκθεσης Marintec China στη Σαγκάη τα σχέδιά του για την κατασκευή του μεγαλύτερου containership στον κόσμο, γνωστού ως KUN-24AP, που αναμένεται να τροφοδοτείται με πυρηνική ενέργεια. Ειδικότερα, σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, στο πλοίο των 24.000 TEUs θα ενσωματωθεί ο αντιδραστήρας τηγμένου άλατος (MSR) τέταρτης γενιάς, εκμηδενίζοντας έτσι τις εκπομπές άνθρακα κατά τη λειτουργία του. Ο Christopher Wiernicki, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του νηογνώμονα ABS, τόνισε τη σημασία της προώθησης της πυρηνικής τεχνολογίας προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι πλήρους απανθρακοποίησης.

Δύο Ελληνίδες στους κορυφαίους τραπεζίτες

Στους κορυφαίους τραπεζίτες του κόσμου, σύμφωνα με το Top in Ship Finance 2023 της Lloyd’s List, συμπεριλαμβάνονται δύο Ελληνίδες. Πρόκειται για τη Χριστίνα Μαργέλου της Eurobank που βρίσκεται στην 7η θέση και τη Μαρίνα Χατζηπατέρα της TMV που βρίσκεται στην 9η θέση. Οπως επισημαίνει η Lloyd’s List, η Χριστίνα Μαργέλου, που συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στους 10 κορυφαίους τραπεζίτες, αξιολογείται σε υψηλή θέση για τον τρόπο με τον οποίο έχει δημιουργήσει το χαρτοφυλάκιο σε μια εποχή όπου οι τράπεζες αναμένεται να διαδραματίσουν ρόλο στην πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας. Η Μαρίνα Χατζηπατέρα είναι στην 9η θέση και έχει ιδρύσει μαζί με τη Σοράγια Νταράμπι την TMV, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που εστιάζει στα logistics, τη ναυτιλία, τη βιωσιμότητα, το μέλλον της εργασίας.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More