Friday, October 18, 2024
Home » Με εκπλήξεις ενέκρινε η Βουλή τις αυξήσεις στους κυβερνητικούς υπαλλήλους

Με εκπλήξεις ενέκρινε η Βουλή τις αυξήσεις στους κυβερνητικούς υπαλλήλους

0 comments

Κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε το απόγευμα της Πέμπτης το νομοσχέδιο με το οποίο αυξάνονται κατά 1,5% οι μισθοί των εργαζομένων στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και στους συνταξιούχους πρώην εργαζομένους στον κρατικό τομέα.

Υπέρ του νομοσχέδιου τάχθηκαν 25 βουλευτές και το καταψήφισαν 16. Τελικά, εναντίον του νομοσχεδίου τάχθηκαν, πέραν του ΔΗΣΥ που το είχε ανακοινώσει προ πολλού, το ΕΛΑΜ, οι Οικολόγοι, η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωστής Ευσταθίου.

Τα υπόλοιπα κόμματα ενέκριναν το νομοσχέδιο. Με αυτά τα δεδομένα, από 1η Οκτωβρίου 2024 οι μισθοί και οι συντάξεις των κυβερνητικών υπαλλήλων θα είναι αυξημένοι κατά 1,5%.

Πριν την έγκριση του νομοσχεδίου υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των βουλευτών. Ασκήθηκε κριτική επειδή οι αυξήσεις δίνονται οριζόντια και όχι κλιμακωτά, ενώ τονίστηκε και η αύξησης της παραγωγικότητας στο Δημόσιο. Ο ΔΗΣΥ υποστήριξε πως το κρατικό μισθολόγιο έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται προσοχή.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More