Monday, September 16, 2024
Home » Μετά 13 έτη επιτυχημένης πορείας δίνει τη σκυτάλη στον Κ. Νεμπή

Μετά 13 έτη επιτυχημένης πορείας δίνει τη σκυτάλη στον Κ. Νεμπή

0 comments

Την αποχώρηση του Μιχάλη Τσαμάζ από τονΟΤΕ, τον ερχόμενο Ιούνιο, με τη λήξη του συμβολαίου του – έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου της χώρας – αποφάσισε σε χθεσινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Ταυτόχρονα, το ΔΣ του ΟΤΕ αποφάσισε να προτείνει στην ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων την εκλογή του Κώστα Νεμπή, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού την 1η Ιουλίου 2024. Ο Νεμπής είναι από το 2019 επικεφαλής της εταιρείας Hrvatski Telekom, θυγατρικής της Deutsche Telekom στην Κροατία, με προηγούμενη θητεία και στην COSMOTE.

Ο Μιχάλης Τσαμάζ είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ιστορία του ΟΤΕ, έχοντας αναλάβει καθήκοντα από τον Νοέμβριο του 2010, διαδεχόμενος τον Παναγή Βουρλούμη. Ωστόσο, στον Ομιλο ΟΤΕ εντάχθηκε πριν από περίπου 22 χρόνια, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2001, ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος της OTE International.

Μέχρι το 2010 και την ανάληψη της διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ, ο Μιχάλης Τσαμάζ διετέλεσε CEO της OTE Investments (από το 2004), CEO της OTE Globe (από το 2006), ενώ από το 2007 ανέλαβε επικεφαλής της COSMOTE, της μεγαλύτερης θυγατρικής του ΟΤΕ και νούμερο ένα εταιρείας στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Από την αρχή της διαδρομής του στο «τιμόνι» του ΟΤΕ, ο Μιχάλης Τσαμάζ έθεσε την εμπειρία του πελάτη ως πρώτη προτεραιότητα και ηγήθηκε του επιτυχημένου μετασχηματισμού του Οργανισμού σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας υψηλής απόδοσης, με ισχυρές χρηματοοικονομικές επιδόσεις.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο ΟΤΕ έγινε ο μεγαλύτερος επενδυτής σε δίκτυα νέας γενιάς και τεχνολογικές υποδομές στην Ελλάδα, συμβάλλοντας καθοριστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, ενώ κατέκτησε ηγετική θέση σε όλους τους βασικούς τομείς τηλεπικοινωνιών: σταθερή – κινητή τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση και ICT.

Επιπλέον, ίδρυσε startup εταιρείες σε νέες αγορές όπως fintech, παραγγελίες φαγητού και αγορές ασφαλίσεων. Το όραμά του για τον όμιλο ΟΤΕ μέχρι το 2030 είναι να εξελιχθεί σε κορυφαίο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών, με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη, στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση της αξίας για τους μετόχους. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιείται ήδη επενδυτικό πλάνο 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027 για να επεκταθεί η υποδομή Fiber to the Home σε 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις και το5G σε όλη τη χώρα.

Από την Κύπρο

Ο διάδοχος του Μιχάλη Τσαμάζ, Κώστας Νεμπής, με καταγωγή από την Κύπρο, είναι διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας Hrvatski Telekom, θυγατρικής της Deutsche Telekom στην Κροατία, από τον Απρίλιο του 2019.

Από τη θέση αυτή κατάφερε να οδηγήσει την εταιρεία σε ανάκαμψη, εστιάζοντας στην ικανοποίηση πελατών κι εργαζομένων. Πέτυχε ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, επιταχύνοντας την ανάπτυξη της εταιρείας, ενώ υπερασπίστηκε την ηγετική της θέση στην αγορά με τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε Gigabit υποδομές και ψηφιακές λύσεις.

Διαθέτει εμπειρία άνω των 20 ετών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ενώ πριν από τη Hrvatski Telekom κατείχε τη θέση του Chief Commercial Officer Consumer Segment στον Ομιλο ΟΤΕ και τη θέση του Marketing Director στην COSMOTE.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More