Monday, September 16, 2024
Home » Μετάβαση του yachting στην ψηφιακή εποχή

Μετάβαση του yachting στην ψηφιακή εποχή

0 comments

Σε λειτουργία τέθηκε από την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, η ηλεκτρονική εφαρμογή του «e-CharterPermission» στον ιστότοπο https://echarter.yna.gov.gr, η οποία σηματοδοτεί ένα ακόμα βήμα μετάβασης του yachting στην ψηφιακή εποχή και το άνοιγμα της αγοράς.

Η εν λόγω εφαρμογή είναι μια απλοποιημένη διαδικασία, μέσω υπηρεσίας μιας στάσης, που θα διευκολύνει τη δραστηριοποίηση του yachting στην Ελλάδα, επισημαίνει το υπουργείο Ναυτιλίας, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και αντιδράσεις από τον χώρο του yachting για τη συγκεκριμένη εφαρμογή καθώς όπως υποστηρίζεται μειώνεται η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής σημαίας.

Το ΥΝΑΝΠ σημειώνει ακόμη ότι μέσω της λειτουργίας της εφαρμογής, θα καταστεί εφικτή η καταγραφή, η παρακολούθηση και ο έλεγχος της πραγματικής δραστηριοποίησης των πλοίων που αφορά η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Απελευθέρωση

Επίσης τονίζεται ότι η απελευθέρωση των δυνάμεων του θαλάσσιου τουρισμού θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του εγχώριου Cluster του yachting, στον πολλαπλασιασμό των θέσεων εργασίας, στην κινητροδότηση των commercial yachts για homeporting σε ελληνικούς λιμένες και γενικότερα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Μέσω του «e-CharterPermission» εκδίδεται, ηλεκτρονικά, η «Αδεια εκναύλωσης ορισμένης ισχύος επαγγελματικού πλοίου αναψυχής αναγνωρισμένου σύμφωνα με το δίκαιο άλλης χώρας – Charter Permission», η οποία αφορά επαγγελματικά πλοία αναψυχής υπό ξένη σημαία άνω των 35 μ., στα οποία παρέχεται δικαίωμα εκμετάλλευσης στην Ελλάδα, υπό όρους και προϋποθέσεις. Η διάρκεια της Αδειας ορίζεται, κατ’ αρχάς, στις 28 ημέρες, στοιχείο δυναμικό, με πρόβλεψη τροποποίησης.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More