Monday, September 9, 2024
Home » Μαρίνα Πάφου: Έπεσαν οι υπογραφές για τον σύμβουλο ανάπτυξης

Μαρίνα Πάφου: Έπεσαν οι υπογραφές για τον σύμβουλο ανάπτυξης

0 comments

Υπογράφηκε σήμερα στα Κεντρικά Γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού η σύμβαση μεταξύ του Υφυπουργείου Τουρισμού και της κοινοπραξίας Deloitte Triton Paphos Marina Consortium, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με τη διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάπτυξη του έργου της μαρίνας Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού στόχος της σύμβασης, είναι η προκήρυξη και η διεκπεραίωση διαγωνιστικής διαδικασίας για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή, με σκοπό την ανάπτυξη του έργου της Μαρίνας Πάφου με τη μέθοδο D.B.F.O.T. (Design, Built, Finance, Operate, Transfer),

Η εν λόγω μαρίνα προγραμματίζεται να κατασκευαστεί στην περιοχή Πότιμα, στην Κισσόνεργα, στην επαρχία Πάφου, και ο επιτυχών επενδυτής θα έχει δυνατότητα είτε για την κατασκευή μαρίνας δυναμικότητας χιλίων σκαφών, η οποία θα περιλαμβάνει και οικιστική και εμπορική ανάπτυξη, είτε για συνδυαστική ανάπτυξη μαρίνας χιλίων σκαφών, με υποδομή υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, η οποία επίσης θα περιλαμβάνει οικιστική και εμπορική ανάπτυξη.

Η συνολική διάρκεια της σύμβασης ανέρχεται σε 30 μήνες. Η προκήρυξη του έργου αναμένεται να γίνει σε εννέα μήνες με δώδεκα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, από σήμερα δηλαδή, η δε ανάθεση του έργου της μαρίνας στον επιτυχόντα επενδυτή, αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2026.

Τους επόμενους μήνες προγραμματίζεται να γίνουν διαβουλεύσεις τόσο με δημόσιους όσο και με ιδιωτικούς φορείς όπως προνοείται από την σύμβαση, ώστε να οριστικοποιηθούν οι παράμετροι του έργου.

Το πρώτο βήμα

«Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα για την υλοποίηση ενός βαρυσήμαντου έργου, που οραματίζονται οι πολίτες της Επαρχίας Πάφου εδώ και δεκαετίες, και που αναμένεται ότι θα προσδώσει νέα δυναμική στην αναπτυξιακή προοπτική ολόκληρης της Επαρχίας Πάφου» ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής για τη σημερινή εξέλιξη αναφέροντας μεταξύ άλλων «η Μαρίνα της Πάφου, γίνεται από σήμερα, ουσιαστικά, η τέταρτη μαρίνα, που το Υφ. Τουρισμού αναλαμβάνει την εποπτεία του έργου, μετά την Μαρίνα της Λεμεσού, της Αγ. Νάπας και του Παραλιμνίου. Όλα αυτά τα έργα στο σύνολο τους, μαζί με την Μαρίνα της Λάρνακας και την Μαρίνα St. Raphael, την πρώτη μαρίνα που αναπτύχθηκε στη χώρα μας, θέτουν τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού και ειδικότερα του yachting tourism, μίας μορφής τουρισμού που χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο από επισκέπτες ψηλής εισοδηματικής στάθμης με ότι αυτό συνεπάγεται».

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More