Sunday, October 13, 2024
Home » Μαρία Α. Παπακώστα – KPMG: Όλο και πιο πολλές οι γυναίκες στην ηγεσία εταιρειών

Μαρία Α. Παπακώστα – KPMG: Όλο και πιο πολλές οι γυναίκες στην ηγεσία εταιρειών

0 comments

Οι έμφυλες προκαταλήψεις σιγά σιγά υποχωρούν, εκτιμά η Μαρία Α. Παπακώστα. Τα τελευταία χρόνια, προσθέτει, παρατηρείται μια σημαντική στροφή στην Κύπρο, όπου οιγυναίκες αποκτούν ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες να καταγράψουν αξιόλογες επαγγελματικές καριέρες και να ανέλθουν στην ιεραρχία των επιχειρήσεων. Κατά την ίδια, η KPMG Κύπρου είναι μία από τις πρωτοπόρες εταιρείες σε θέματα ισότητας των φύλων και ποτέ δεν έπαιζε ρόλο το φύλο στην ανέλιξη των επαγγελματιών της.

Συνέντευξη με τη Μαρία Α. Παπακώστα, Διοικητική Σύμβουλο, Ελεγκτικές Υπηρεσίες και Επικεφαλής Clients & Markets, KPMG Κύπρουστο περιοδικό Forbes

Μαρία Α. Παπακώστα, Διοικητική Σύμβουλο, Ελεγκτικές Υπηρεσίες και Επικεφαλής Clients & Markets, KPMG Κύπρου

Ο ευρύτερος χρηματοοικονομικός τομέας, όπως επίσης ο κλάδος των ελεγκτικών – συμβουλευτικών υπηρεσιών, ανήκουν σε αυτούς που ξεχωρίζουν και για τις δυνατότητες που προσφέρουν σε γυναίκες να καταγράψουν σημαντικές επαγγελματικές καριέρες και να ανελιχθούν στην ιεραρχία των επιχειρήσεων στις οποίες εργοδοτούνται. Βλέπετε να αλλάζει ευρύτερα το σκηνικό στην Κύπρο γύρω από την παροχή ισότιμων ευκαιριών επαγγελματικής ανέλιξης στις γυναίκες;

Ο ευρύτερος χρηματοοικονομικός τομέας και ο κλάδος των ελεγκτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών παραδοσιακά θεωρούνταν ανδροκρατούμενοι. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σημαντική στροφή στην Κύπρο, όπου οι γυναίκες αποκτούν ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες να καταγράψουν αξιόλογες επαγγελματικές καριέρες και να ανέλθουν στην ιεραρχία των επιχειρήσεων. Βλέπουμε να διαμορφώνεται ένα νέο σκηνικό, με όλο και περισσότερες γυναίκες να κατέχουν ηγετικές θέσεις και να συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη των εταιρειών στις οποίες εργοδοτούνται.

Η παρουσία ισχυρών γυναικών στον τομέα αποδεικνύει ότι οι έμφυλες προκαταλήψεις σιγά σιγά υποχωρούν. Αυτές οι γυναίκες όχι μόνο αποδεικνύουν την ικανότητά τους, αλλά και εμπνέουν νεότερες γενιές να επιδιώξουν τις φιλοδοξίες τους. Σημαντικές πρωτοβουλίες και πολιτικές εταιρειών αναδεικνύουν τη σημασία της ισότητας των φύλων, με στόχο να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τη συμμετοχή των γυναικών σε ανώτερες θέσεις.

Η KPMG Κύπρου είναι μία από τις πρωτοπόρες εταιρείες σε θέματα ισότητας των φύλων και ποτέ δεν έπαιζε ρόλο το φύλο στην ανέλιξη των επαγγελματιών της. Επενδύει στην ανάπτυξη των ανθρώπων της, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες ανέλιξης για όλους, ανεξαρτήτως φύλου. Η εταιρεία εφαρμόζει πολιτικές που προάγουν τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι άνθρωποί της έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης.

Βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον για τις γυναίκες και τα νεότερα άτομα στον τομέα. Οι ευκαιρίες που προσφέρονται σε όλους είναι πολλές και η ικανότητα και ο επαγγελματισμός αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται. Προσωπικά, πιστεύω ότι η αλλαγή αυτή δεν είναι απλώς μια τάση, αλλά μια αναγκαία και θετική εξέλιξη που θα ενισχύσει την κοινωνία μας στο σύνολό της. Οι γυναίκες φέρνουν νέες προοπτικές, διαφορετικές προσεγγίσεις και καινοτόμες ιδέες, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προωθούμε και να στηρίζουμε πρωτοβουλίες που διευκολύνουν την ισότητα και την ενσωμάτωση.

Η KPMG Κύπρου, ως ηγέτης στον τομέα αυτό, θα συνεχίσει να εμπνέει και να υποστηρίζει όλους τους ανθρώπους της σε όλους τους τομείς. Είναι σημαντικό οι κοινωνικές συνθήκες και οι αντιλήψεις γύρω από τις έμφυλες σχέσεις να εξελιχθούν, ώστε να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα αντιμετωπίζει εμπόδια λόγω του φύλου του.

Είναι εύκολο να συνδυάζετε τις απαιτήσεις της επιτυχημένης επαγγελματικής σας καριέρας με τις οικογενειακές – κοινωνικές υποχρεώσεις σας; Αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες οι γυναίκες, σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους, στη διαχείριση των υποχρεώσεων τους;

Ο συνδυασμός μιας επιτυχημένης επαγγελματικής καριέρας με τις οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις αποτελεί πρόκληση για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου. Η επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στις επαγγελματικές φιλοδοξίες και τις προσωπικές υποχρεώσεις απαιτεί σωστή διαχείριση χρόνου, προγραμματισμό και υποστήριξη από τον οικογενειακό και τον επαγγελματικό περίγυρο.

Ενώ τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε αυτό το ζήτημα, συχνά αναγνωρίζεται ότι οι γυναίκες ενδέχεται να έρχονται αντιμέτωπες με περισσότερες προκλήσεις, καθώς οι κοινωνικές προσδοκίες και ρόλοι μπορεί να τις πιέζουν να ανταποκριθούν σε περισσότερες οικογενειακές ευθύνες, ιδιαίτερα οι γυναίκες που είναι παράλληλα και μάνες.

Ωστόσο, στις σύγχρονες εταιρείες που προάγουν την ισότητα, όπως η KPMG Κύπρου, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο να εξασφαλιστεί ότι το φύλο δεν αποτελεί εμπόδιο στην επαγγελματική εξέλιξη. Η εταιρεία μας αναγνωρίζει ότι ο επαγγελματισμός και η αφοσίωση είναι τα βασικά κριτήρια για την επαγγελματική ανάπτυξη, ανεξάρτητα από το αν κάποιος είναι άνδρας ή γυναίκα.

Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται ένα περιβάλλον όπου οι γυναίκες έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να αναπτυχθούν επαγγελματικά, διαχειριζόμενες παράλληλα τις προσωπικές τους υποχρεώσεις.

Πέρα από αυτό, εταιρείες όπως η KPMG Κύπρου εφαρμόζουν πολιτικές που διευκολύνουν την ισορροπία εργασίας-ζωής για όλους τους εργαζομένους, όπως ευέλικτα ωράρια εργασίας και δυνατότητα τηλεργασίας κάποιες μέρες, βοηθώντας τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες να ανταποκριθούν καλύτερα και στις προσωπικές τους υποχρεώσεις.

Οι πρόσφατες κρίσεις που ταρακούνησαν την οικονομία και την κοινωνία, μαζί με τις σοβαρές γεωπολιτικές αναταράξεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, σε ποιο βαθμό επηρέασαν τις εργασίες στον επαγγελματικό κλάδο που εργάζεστε και ειδικότερα την KPMG;

Οι πρόσφατες κρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των γεωπολιτικών εντάσεων στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, καθώς και οι οικονομικές αναταράξεις, έχουν επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τον επαγγελματικό κλάδο και τις εργασίες όλων των επιχειρήσεων, πόσο μάλλον τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προσφοράς επαγγελματικών υπηρεσιών. Η αύξηση του κόστους ενέργειας, οι αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι υψηλές τιμές πρώτων υλών έχουν ασκήσει πίεση τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους καταναλωτές. Παρ’ όλα αυτά, στην KPMG Κύπρου οι προκλήσεις αυτές μας έδωσαν την ευκαιρία να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες μας, βοηθώντας τους πελάτες μας να προσαρμοστούν και να διαχειριστούν τις συνέπειες.

Ανταποκριθήκαμε άμεσα στις νέες συνθήκες, εστιάζοντας στην ανάπτυξη και την τεχνολογική καινοτομία. Ένας από τους βασικούς μας στόχους ήταν η στήριξη πελατών που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.

Η KPMG Κύπρου, ως ένας από τους μεγαλύτερους οίκους παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, παραμένει στο πλευρό των επιχειρήσεων. Μέσω της συνεχούς ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού μας και της ενίσχυσης των τεχνολογικών μας δυνατοτήτων, συνεχίζουμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More