Monday, September 16, 2024
Home » Μέχρι το 2027 θα «πρασινίσει» η ενέργεια στην ΕΦ

Μέχρι το 2027 θα «πρασινίσει» η ενέργεια στην ΕΦ

0 comments

Αρχίζει το Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται το 2027 η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στρατόπεδα και άλλες εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής της Κυβέρνησης για προώθηση της πράσινης ενέργειας, όπως δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός, Βασίλης Πάλμας.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Πάλμας είπε πως το Σώμα ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου του για συνεργασία μεταξύ ΥΠΑΜ και της ΑΗΚ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις εγκαταστάσεις της ΕΦ, είτε αυτό είναι στρατόπεδα είτε αποθήκες με ένα συνολικό κονδύλι €19 εκατ. που καλύπτεται κατά 100% από ευρωπαϊκά κονδύλια.

«Μέσα στα πλαίσια αυτής της πολιτικής της Κυβέρνησης για καθαρή ενέργεια, το ΥΠΑΜ συμβάλει με τη δράση του σε αυτή την φιλόδοξη πολιτική για καθαρή ενέργεια στον τόπο μας», τόνισε ο κ. Πάλμας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πάλμας ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο με ορίζοντα υλοποίησης το 2027 και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ΘΑΛΕΙΑ.

ΚΥΠΕ

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More