Thursday, August 1, 2024
Home » Μέχρι και 13 σεντ  ανεβαίνει η τιμή των καυσίμων αν δεν ανανεωθεί το μέτρο μείωσης του φόρου – «Πρέπει να υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα»

Μέχρι και 13 σεντ  ανεβαίνει η τιμή των καυσίμων αν δεν ανανεωθεί το μέτρο μείωσης του φόρου – «Πρέπει να υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα»

0 comment

Μέχρι και 13 σεντ ανεβαίνει η τιμή των καυσίμων αν δεν ανανεωθεί το μέτρο μείωσης του φόρου – «Πρέπει να υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα»

Της Ραφαέλλας Σταυρινού

Με την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει για τη λήξη των μέτρων αντιμετώπισης της ακρίβειας και με την πράσινη φορολογία να βρίσκεται προ των πυλών, η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να συνεχίσει τη στήριξή της προς την κοινωνία, είτε με την ανανέωση των ισχυόντων μέτρων είτε με την ανακοίνωση νέων. Την πρόθεση αυτή αποκάλυψε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Επιτροπή Ενέργειας Βουλής την Τρίτη οι επιπτώσεις από πράσινη…

Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα – Νέα άνοδος στις τιμές

OMEGANEWS: «Φρένο» στις μειωμένες τιμές των καυσίμων

«Γνωρίζουμε παρά πολύ καλά τα δεδομένα και τις ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας και θα έχουμε ανακοινώσεις προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Χωρίς να πει συγκεκριμένα αν τα μέτρα αυτά θα αφορούν τα καύσιμα ή το ηλεκτρικό ρεύμα, ο Πρόεδρος τόνισε ότι υπάρχει σχεδιασμός και συζήτηση με όλους τους αρμόδιους Yπουργούς. Σε περίπτωση πάντως μη ανανέωσης του μέτρου μείωσης του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης, από την 1η Απριλίου αυτά θα είναι ακριβότερα κατά 8 σεντ, ενώ η επικείμενη επιβολή της πράσινης φορολογίας αναμένεται να ανεβάσει την τιμή τους κατά ακόμα 5 σεντ το λίτρο.

«Θα πρέπει κατά την γνώμη μας, στο Υπουργείο Ενέργειας, να δοθούν και κάποια αντισταθμιστικά τα οποία πάλι κατά την γνώμη μας πρέπει να είναι στοχευμένα σε εκείνες τις ομάδες οι οποίες πραγματικά υποφέρουν από τις αυξήσεις», είπε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Το μέτρο της κλιμακωτής επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος λήγει στις 30 Απριλίου, ενώ ο μειωμένος και μηδενικός ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι το τέλος Μαΐου.

«Υπάρχουν ενώπιόν μου πολλές ιδέες από όλους τους Υπουργούς που εμπλέκονται και θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο», πρόσθεσε ο ΠτΔ.

Η πράσινη φορολογία θα τεθεί αύριο υπό το μικροσκόπιο της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής, η οποία θα εξετάσει τις αναμενόμενες επιπτώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως και την ανάγκη παραχώρησης αντισταθμιστικών μέτρων.

Δείτε το βίντεο:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More