Sunday, September 8, 2024
Home » Μέχρι Απρίλιο η πώληση στη ΔΕΗ

Μέχρι Απρίλιο η πώληση στη ΔΕΗ

0 comments

Πριν να λήξει η τρέχουσα οικονομική χρήση της Currys (ολοκληρώνεται τον Απρίλιο) η εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ αναμένεται να έχει λάβει τις αναγκαίες εγκρίσεις και να έχει κλείσει το deal, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του βρετανικού ομίλου.

Οπως διευκρινίζεται τα καθαρά ταμειακά έσοδα της Currys από την πώληση της ελληνικής θυγατρικής εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 156 εκατ. λίρες (περίπου 180 εκατ. ευρώ με την ισχύουσα ισοτιμία), τα οποία το ΔΣ θέλει να αξιοποιήσει για τη μείωση των υποχρεώσεων του ομίλου.

Η Currys ανέφερε «ισχυρά κέρδη» στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, με ισχυρή ανάπτυξη σε όλες τις υπηρεσίες κατά την περίοδο 10 εβδομάδων έως τις 6 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την περίοδο «Peak», όπως την ονομάζει ο βρετανικός όμιλος και περιλαμβάνει τις Black Friday και Cyber Monday αλλά και τις μέρες των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική για την αγορά των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Τα σχέδια της ΔΕΗ αναφορικά με τη μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρικών κι ηλεκτρονικών ειδών, αναμένεται να διευκρινιστούν στις 23 Ιανουαρίου, όταν η διοίκηση της ΔΕΗ θα παρουσιάσει σε αναλυτές στο Λονδίνο το νέο επικαιροποιημένο επιχειρηματικό πλάνο για την τετραετία 2024 – 2027.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More