Monday, September 16, 2024
Home » Μέτρα κατά της ακρίβειας: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού

Μέτρα κατά της ακρίβειας: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού

0 comments

Μέτρα κατά της ακρίβειας: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού

Τον δρόμο του Υπουργικού Συμβουλίου παίρνουν τα μέτρα στήριξης των πολιτών κατά της ακρίβειας, με τα βλέμματα να στρέφονται στην σημερινή συνεδρία του σώματος, όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

«Αυτό που το Υπουργείο Οικονομικών αξιολογεί είναι όλα τα υφιστάμενα μέτρα τα οποία υπάρχουν σε ισχύ, κατά πόσο δικαιολογείται η επέκτασή τους, ή η τροποποίηση κάποιων από αυτών και ενδεχομένως κάποια επιπρόσθετα μέτρα τα οποία μπορούν να ληφθούν», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαντά ο εκδοτικός οίκος για το βιβλίο που αποσύρθηκε από…

Νέες αφίξεις μεταναστών ανοικτά του Κάβο Γκρέκο – Χειροπέδες σε…

Στην φυλακή για εννέα χρόνια 36χρονος – Κρίθηκε ένοχος για…

Σύμφωνα και με τον Υπουργό Οικονομικών, πρώτιστη προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους ενέργειας και κατ` επέκταση, βέβαιη θεωρείται η συνέχιση της κλιμακωτής επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι και τον Ιούνιο. Όσον αφορά δε στον μειωμένο φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, οι πληροφορίες δείχνουν ενδεχόμενη παράτασή του, για μικρότερο όμως χρονικό διάστημα. Και τα δύο αυτά μέτρα πρέπει να συνεχιστούν, αναφέρουν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ.

«Η εκτίμησή μας είναι πως δημοσιονομικά η παράταση των μέτρων είναι εφικτή. Και πως το μεσοπρόθεσμο όφελος για την οικονομία είναι σαφώς μεγαλύτερο από το βραχυπρόθεσμο κόστος», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά.

«Απαιτείται, κατά την άποψη μας, η επιπρόσθετη στήριξη σε ευάλωτες ομάδες όπως είναι οι λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, οι μονογονεϊκές οικογένειες, και οι πολύτεκνοι», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ούτε και χθες δόθηκαν απαντήσεις από την ΑΗΚ για το αν θα επιβληθεί ή όχι η αύξηση του 6% στους λογαριασμούς του ρεύματος. Το θέμα συζητήθηκε εκ νέου στη Βουλή, με τη διεύθυνση του οργανισμού να αναφέρει πως οι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα ληφθούν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Οι βουλευτές πάντως ήταν ξεκάθαροι στις τοποθετήσεις τους.

«Εμείς λέμε ξεκάθαρα, κρυστάλλινα και σαφέστατα δεν είναι η ώρα της οποιασδήποτε επιβολής αύξησης στο 6%», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Κυριάκος Χατζηγιάννης.

«Τούτη την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, δεν πρέπει να επιβληθεί αυτή η αύξηση», ανέφερε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα.

Σύμφωνα με στοιχεία, τα κέρδη της ΑΗΚ για το 2023 υπολογίζονται στα 64 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο κατά την περίοδο 2018 με 2023, αυτά ήταν κατά πολύ λιγότερα σε σχέση με το αναμενόμενο επιτρεπόμενο κέρδος που επιτρέπει η ΡΑΕΚ.

Δείτε το ρεπορτάζ της Ραφαέλλας Σταυρινού:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More