Monday, September 9, 2024
Home » Κύπρος: Τα προϊόντα που παρουσιάζουν μείωση στην τιμή – Ποια παίρνουν την ανηφόρα (Βίντεο)

Κύπρος: Τα προϊόντα που παρουσιάζουν μείωση στην τιμή – Ποια παίρνουν την ανηφόρα (Βίντεο)

0 comments

Κύπρος: Τα προϊόντα που παρουσιάζουν μείωση στην τιμή – Ποια παίρνουν την ανηφόρα (Βίντεο)

Μείωση για τον μήνα Δεκέμβριο κατεγραψε η τιμή σε 29 κατηγορίες προϊόντων, ενώ 16 κατηγορίες παρουσιάζουν αυξήσεις. Αυτό ανέφερε στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ η προϊστάμενη του κλάδου ανταγωνισμού της Υπηρεσίας Καταναλωτή, Αλίκη Ιορδάνους.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών σε σύνολο 45 κατηγοριών βασικών προϊόντων, 29 κατηγορίες κατέγραψαν μείωση, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να παρατηρούνται στα κατεψυγμένα ζυμαρικά κατά 8,2%, το αλεύρι κατά 7,3%, το λάδι κατά 5,8% λόγω μείωσης στις τιμές ηλιέλαιων, τα λαχανικά/χόρτα κατά 5,5%, τα αυγά κατά 5,1%, ο κυπριακός καφές κατά 4,6%, το φυτικό μαγειρικό λίπος κατά 3,9%, το γιαούρτι κατά 3,9%, οι χυμοί κατά 3,8% και οι βρεφικές τροφές κατά 3,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο κελί για οκτώ ημέρες οι πέντε που έκλεβαν μετασχηματιστές…

«Φορτωμένο» με τριήμερα το 2024! Πότε θα είναι το επόμενο…

Ένταλμα σύλληψης για τους πυροβολισμούς στο Γέρι

Αύξηση παρουσίασαν 16 κατηγορίες, με τη σημαντικότερη να καταγράφεται στα κατεψυγμένα μαλάκια/οστρακοειδή κατά 5,6%, τα αλλαντικά κατά 4,1%, τη ζάχαρη κατά 3,8%, τα κατεψυγμένα ψάρια κατά 3,5%, το τυρί κατά 2,7% και το φρέσκο κρέας κατά 1,6%.

Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της αγοράς και καταγραφής των τάσεων όπως εξελίσσονται από τις διεθνείς και εγχώριες συνθήκες, η Υπηρεσία έχει εκ νέου προβεί στις 15/1/2024 στην καταγραφή τιμών 43 κοινών και πολύ σημαντικών για το νοικοκυριό προϊόντων σε τρεις υπεραγορές της πόλης της Λάρνακας. Όπως φαίνεται στο Συγκριτικό Παρατηρητήριο που επισυνάπτεται, η διαφορά στην αξία του ακριβότερου καλαθιού από το φθηνότερο ανέρχεται σε 11% ή €189,80 έναντι €171,49 με το μεσαίο καλάθι να κυμαίνεται στα €182,93. Πρόσθετα, το όφελος στον καταναλωτή από την εφαρμογή του μηδενικού συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στα 11 προϊόντα που καλύπτει το μέτρο, συμπεριλαμβανομένων των κρεάτων και λαχανικών από 1/12/2023, ανέρχεται μεταξύ €6,94 – €7,11 σε σύνολο αγορών αξίας €85 περίπου ανάλογα με την υπεραγορά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More