Thursday, October 24, 2024
Home » Κύπρος: Μείωσε περισσότερο απ’ όλες τις χώρες το δημόσιο χρέος της

Κύπρος: Μείωσε περισσότερο απ’ όλες τις χώρες το δημόσιο χρέος της

0 comments

Την καλύτερη επίδοση πανευρωπαϊκά είχε η Κύπρος στη μείωση του δημόσιου χρέους μέσα στο 2024, ένας δείκτης που διασφαλίζει ότι η δημοσιονομική υγεία της χώρας είναι καλή και μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2024, εννέα κράτη μέλη κατέγραψαν αύξηση του δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2024, δεκαεπτά μείωση, και ο λόγος παρέμεινε σταθερός στη Δανία. Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν Κύπρο (-2,1 %.), Κροατία (-2,0 %), Ελλάδα (-1,8 %.), Λιθουανία (-1,7 %.), την Ισπανία (-0,9 %.), την Τσεχία (-0,8 %.), την Ολλανδία και Γερμανία (-0,7 %.), και Ρουμανία (-0,6 %.).

Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023, δεκατρία κράτη μέλη κατέγραψαν αύξηση στο λόγο του χρέους τους προς το ΑΕΠ στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2024, δεκατρία κράτη μέλη κατέγραψαν μείωση και ο λόγος παρέμεινε σταθερός στην Τσεχία . Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στον δείκτη καταγράφηκαν στη Φινλανδία (+5,2 %.), την Εσθονία (+4,7 %.), τη Λετονία και την Πολωνία (και οι δύο +4,%.), την Αυστρία (+3,1 %.), το Βέλγιο (+2,3 %.), τη Ρουμανία (+ 2,2 %) και Σλοβακία (+1,0 %). Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Κύπρο (-10,0 %.), την Ελλάδα (-8,9 %.), την Πορτογαλία (-8,1 %.), την Κροατία (-5,7 %.), την Ισπανία (-3,5 %) , την Ολλανδία (-2,2 %.), τη Γερμανία (-1,7 %.), και το Λουξεμβούργο (-1,3 %.).

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More