Monday, September 16, 2024
Home » Κόβει τους εξορύκτες

Κόβει τους εξορύκτες

0 comments

Η Ισλανδία σχεδιάζει να δώσει προτεραιότητα στην επισιτιστική ασφάλεια έναντι του οικονομικού κέρδους, φυτεύοντας καλαμπόκι και περιορίζοντας τους εξορύκτες (τους λεγόμενους miners) bitcoin, καθώς το νησιωτικό κράτος προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερη αυτάρκεια σε έναν εχθρικό κόσμο. Η πρωθυπουργός Κατρίν Γιακομπσντότιρ δήλωσε στους «Financial Times» ότι οι πρόσφατες διαμαρτυρίες από αγρότες στην Ευρώπη και οι διαταραχές στο εμπόριο έστειλαν το μήνυμα πως η χώρα της θα πρέπει άμεσα να μειώσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές.

Οι μεγαλύτεροι αγοραστές

Μπορεί η Tesla να είναι το πιο γνωστό όνομα ανάμεσα στους μεγαλύτερους εταιρικούς αγοραστές bitcoin στον κόσμο, αλλά αρκετές άλλες εταιρείες έχουν συγκεντρώσει πολύ περισσότερα bitcoin – οδηγώντας τις τιμές των μετοχών τους σε ένα ράλι αξίας την περσινή χρονιά. Η εταιρεία που έχει στην κατοχή της τα περισσότερα bitcoin στον κόσμο είναι η MicroStrategy, η οποία κατέχει 174.530 bitcoin αξίας περίπου 9,1 δισ. δολαρίων.

Το όνειρο

έγινε εφιάλτης

Μέχρι τα μέσα του 2022 ο Σαμ Μπάνκμαν Φριντ ζούσε το όνειρό του. Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX που ο ίδιος είχε ιδρύσει ζούσε στιγμές δόξας και ο ίδιος είχε γίνει δισεκατομμυριούχος – με προσωπική περιουσία που υπολογιζόταν τότε σε 20 δισ. δολάρια – παρουσιάζοντας μάλιστα προφίλ λιτού φιλάνθρωπου που ήθελε να μοιράσει μεγάλο μέρος από τα κέρδη του στον κόσμο. Τώρα ο ιδρυτής του FTX καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη, για μαζική απάτη και συνωμοσία αναφορικά με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του και ένα σχετικό hedge fund.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More