Tuesday, September 17, 2024
Home » Κραυγή απόγνωσης στις λαϊκές αγορές: «Έχω εγγόνια και παιδιά να φροντίσω» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κραυγή απόγνωσης στις λαϊκές αγορές: «Έχω εγγόνια και παιδιά να φροντίσω» (ΒΙΝΤΕΟ)

0 comments

Κραυγή απόγνωσης στις λαϊκές αγορές: «Έχω εγγόνια και παιδιά να φροντίσω» (ΒΙΝΤΕΟ)

Της Ραφαέλλας Σταυρινού

Πυρ και μανία οι έμποροι, με τις αλλαγές που προωθούνται στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, μέσω του νέου νομοσχεδίου που βρίσκεται στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραδόθηκε στη μητέρα του Ναβάλνι η σορός του, εννέα ημέρες…

Βρέθηκε και δέκατο πτώμα στο καμένο συγκρότημα διαμερισμάτων στη Βαλένθια…

Κωνσταντίνος Κόμπος: Θα συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο την αποστολή…

«Τι δουλειά στα 65 μου πε μου τι δουλειά να πάω να κάμω; Έχει 30 χρόνια που κάνουμε τούτη τη δουλειά», δηλώνουν μεταξύ άλλων.

Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο προβλέπει ότι μόνο παραγωγοί θα μπορούν πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές βγάζοντας έτσι εκτός τους εμπόρους.

«Μπορεί να έχουν ένα περβόλι που έχουν μαντορίνια. Και είναι γραμμένος παραγωγός. Τους άλλους 11 μήνες εμπορεύεται όλα τα πράγματα εκείνος και φέρνει τα στη λαϊκή. Αυτός είναι παραγωγός και εγώ είμαι παράνομος. Έχω εγγόνια έχω παιδιά να φροντίσω. Εννα μας βοηθά η Βουλή, η κυβέρνηση;», πρόσθεσαν.

Με τους περισσότερους να δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές εδώ και δεκαετίες, οι έμποροι κάνουν λόγο για ένα άστοχο νομοσχέδιο που θα τους οδηγήσει στην ανεργία, ενώ παράλληλα θα επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις στις επιλογές που θα έχουν οι καταναλωτές εάν αποκλειστούν εντελώς τα εισαγόμενα προϊόντα.

«Στα κρεμμύδια, δεν υπάρχουν κυπριακά προϊόντα. Αυτά τα πράγματα δεν γίνεται ο Κύπριος να μην τρώει κρεμμύδια για 6 μήνες στη λαϊκή αγορά; Είναι πρωτάκουστα», ανέφεραν.

Αντιδράσεις προκύπτουν και από μερίδα παραγωγών, οι οποίοι ανησυχούν για τις δυσκολίες που θα προκύψουν στη διάθεση των προϊόντων τους.

Άλλες δηλώσεις:

«Με τόση κρίση που υπάρχει μάχουνται να διώξουν 5-6 ανθρώπους που εν η δουλειά τους 30 χρόνια».

«Στο τέλος εννα είναι πιο ακριβά τα πράγματα στη λαϊκή, έτσι όπως κάνουν οι έξυπνοι βουλευτές μας, θα καταστρέψουν και τις λαϊκές αγορές, που μερικοί άνθρωποι έφτυσαν αίμα για να χτιστούν».

«Αλλάζουν κι άλλα πράγματα μέσα στο νομοσχέδιο. Ανατίθενται αρμοδιότητες σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, που πρέπει να κάνουν τους ελέγχους ,έχει περισσότερες αρμοδιότητες ο Δήμος, η τοπική αρχή», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής, Γιαννάκης Γαβριήλ στην «Ενημέρωση Τώρα».

Η επιτροπή Γεωργίας της Βουλής έχει ήδη αποταθεί στη Νομική Υπηρεσία προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο είναι νόμιμη η αποκλειστική συμμετοχή των παραγωγών στις λαϊκές Αγορές.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More