Thursday, October 17, 2024
Home » Κοστολογεί, πάλι, η Κυβέρνηση για νέα κοινωνικά μέτρα – Αποφάσεις από βδομάδας

Κοστολογεί, πάλι, η Κυβέρνηση για νέα κοινωνικά μέτρα – Αποφάσεις από βδομάδας

0 comments

Την ερχόμενη Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός θα συναντήσει εκπροσώπους των συγκυβερνώντων κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, με τους οποίους θα συζητήσει μέτρα για αναχαίτιση της ακρίβειας που ταλαιπωρεί χιλιάδες νοικοκυριά στην Κύπρο.

Ήδη τα κόμματα της συγκυβέρνησης παρέδωσαν στην Υφυπουργό Παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική τις 40 και πλέον προτάσεις που ετοίμασαν, οι οποίες περιλαμβάνουν μείωση του ενεργειακού κόστους, ενίσχυση της μεσαίας τάξης μέσω της διεύρυνσης των κριτηρίων για την παροχή φοιτητικής χορηγίας και επιδόματος τέκνου και άλλων παροχών, καθώς και μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν αποκλείεται να ενημερώσει τους συνεργάτες της Κυβέρνησης για τις κυβερνητικές προθέσεις σε σχέση με το πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται. Τόσο οι κομματικές προτάσεις όσο και οι εισηγήσεις που υπέβαλαν προ ημερών οι 13 συνδικαλιστικές οργανώσεις και κοινωνικοί φορείς, έχουν προωθηθεί στα αρμόδια υπουργεία για να κοστολογηθούν και να κριθεί αν είναι εφικτό να εφαρμοστούν.

Στόχος είναι μέχρι την προσεχή Δευτέρα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ώστε κατά τη συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τους εκπροσώπους των 13 οργανώσεων τη Δευτέρα να τους ενημερώσει εάν μπορούν να εφαρμοστούν οι συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Όπως δήλωσε χθες στη μεσημβρινή εκπομπή του Άλφα η Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, σύντομα η Κυβέρνηση θα είναι σε θέση να προτείνει ολοκληρωμένες προτάσεις.

Ως γνωστό, τέλος του μήνα καταργείται η επιδότηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Η Κυβέρνηση εξετάζει διάφορα σενάρια για αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται το μέτρο που είχε εφαρμοστεί επί προηγούμενης Κυβέρνησης και αφορούσε τη μείωση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς της ΑΗΚ.

Επίσης, εξετάζεται το σενάριο για τη μη επιβολή ΦΠΑ στους ρύπους που περιλαμβάνονται στα τιμολόγια για τον ηλεκτρισμό.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More