Monday, September 9, 2024
Home » Κονδύλια 600 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον τουρισμό

Κονδύλια 600 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον τουρισμό

0 comments

Περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο για επενδύσεις, μέσω του προγράμματος Leader, σε θεματικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, στην ημερίδα «Ελληνικός τουρισμός – Μια εθνική υπόθεση – Προορισμός Κρήτη». Οπως είπε, η προώθηση των διαφόρων μορφών θεματικού τουρισμού αποτελεί από τις βασικές στρατηγικές ανάπτυξης της υπαίθρου.

Ειδικά για τον τουρισμό υπαίθρου σε όλες τις εκφάνσεις του (αγροτουρισμός, οινοτουρισμός, οικοτουρισμός – πράσινος τουρισμός, περιηγητικές διαδρομές – πεζοπορία – ορειβασία, γεωτουρισμός και αλιευτικός τουρισμός) τα προγράμματα leader συμβάλλουν στην ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας, της παράδοσης και των ποιοτικών γεωργικών προϊόντων των αγροτικών περιοχών, καθώς και στη σύνδεση τουρισμού και πολιτισμού με τον πρωτογενή τομέα και το περιβάλλον.

Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα μέσα από τη θεσμοθέτηση του πλαισίου για τις θεματικές μορφές τουρισμού να αξιοποιήσουν περαιτέρω τις δυνατότητες που ήδη προσφέρουν. Μορφές αγροτουρισμού, όπως ο οινοτουρισμός, ο αλιευτικός τουρισμός, ο τουρισμός στις υδατοκαλλιέργειες, ο διατροφικός – γαστρονομικός τουρισμός, τα επισκέψιμα τυροκομεία-ελαιοτριβεία-ζυθοποιεία, είναι βέβαιο ότι μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για την περιοχή, ενώ ήδη από τα 117 προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ της Ελλάδας στην Κρήτη παράγονται τα 21.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΚΟΥΦΟΥ

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More