Home » Κομισιόν: Ενέκρινε απόκτηση μεριδίου της ITA από την Lufthansa

Κομισιόν: Ενέκρινε απόκτηση μεριδίου της ITA από την Lufthansa

0 comment

Κομισιόν: Ενέκρινε απόκτηση μεριδίου της ITA από την Lufthansa

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, δυνάμει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ, την προτεινόμενη απόκτηση του κοινού ελέγχου της ITA Airways από την Deutsche Lufthansa AG και το ιταλικό Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Η έγκριση δίνεται υπό την αίρεση πλήρους συμμόρφωσης με τα διορθωτικά μέτρα που πρότειναν η Lufthansa και το ΥΟΟ.

Της σημερινής απόφασης προηγήθηκε διεξοδική έρευνα της προτεινόμενης συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής κοινοποίησης αιτιάσεων.

Αφού διενήργησε έρευνα αγοράς, η Επιτροπή διατύπωσε ανησυχίες ότι η συναλλαγή, όπως κοινοποιήθηκε αρχικά, θα οδηγούσε σε: i) μείωση του ανταγωνισμού σε ορισμένες γραμμές μικρών αποστάσεων που συνδέουν την Ιταλία με χώρες της Κεντρικής Ευρώπης μέσω απευθείας πτήσεων και πτήσεων μίας στάσης· ii) μείωση του ανταγωνισμού σε περιορισμένο αριθμό δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων μεταξύ της Ιταλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά· και iii) δημιουργία ή ενίσχυση της δεσπόζουσας θέσης της ITA στον αερολιμένα Linate του Μιλάνου.

Για την αρθούν οι ανησυχίες της Επιτροπής σχετικά με τον ανταγωνισμό, η Lufthansa και το ΥΟΟ υπέβαλαν δέσμη διορθωτικών μέτρων που περιλαμβάνει δεσμεύσεις για τα δρομολόγια μικρών και μεγάλων αποστάσεων, καθώς και για τον αερολιμένα Linate του Μιλάνου. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, η Lufthansaκαι το ΥΟΟ μπορούν να υλοποιήσουν τη συναλλαγή μόνο αφού η Επιτροπή εγκρίνει τους κατάλληλους αποδέκτες των διορθωτικών μέτρων για καθεμία από τις δεσμεύσεις.

Οι δεσμεύσεις αυτές αντιμετωπίζουν πλήρως τα προβλήματα ανταγωνισμού που εντόπισε η Επιτροπή. Κατά συνέπεια, η Επιτροπή συμπέρανε ότι η πράξη, όπως τροποποιήθηκε από τις δεσμεύσεις,πλέον δεν θα επέφερε προβλήματα ανταγωνισμού. Η απόφαση εξαρτάται από την πλήρη τήρηση των δεσμεύσεων. Ένας ανεξάρτητος εντολοδόχος, υπό την εποπτεία της Επιτροπής, θα παρακολουθεί την υλοποίησή τους.

Philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More