Saturday, October 5, 2024
Home » «Κλείδωσαν» οι δασμοί 35% σε ηλεκτρικά οχήματα από Κίνα – Καταψήφισε η Γερμανία

«Κλείδωσαν» οι δασμοί 35% σε ηλεκτρικά οχήματα από Κίνα – Καταψήφισε η Γερμανία

0 comments

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η πρότασή της για την επιβολή οριστικών αντισταθμιστικών δασμών στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία από την Κίνα έλαβε την απαραίτητη υποστήριξη από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δασμοί μπορεί να ανέλθουν μέχρι και στο 35%. Θα προστεθούν στον υφιστάμενο συντελεστή 10%. Αυτό σημαίνει ότι, στην πράξη, ορισμένες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα αντιμετωπίσουν σύντομα δασμούς άνω του 45% όταν προσπαθούν να εισάγουν τα προϊόντα τους στην ενιαία αγορά.

Στην αρμόδια ομάδα εργασίας,πέντε κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, ψήφισαν εναντίον, 12 απείχαν και 10 τάχθηκαν υπέρ.

Η Επιτροπή προσθέτει στην ανακοίνωσή της πως θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα προκειμένου «να διερευνήσει μια εναλλακτική λύση που θα πρέπει να είναι πλήρως συμβατή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, να μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιβλαβείς [κινεζικές] επιδοτήσεις που κατέδειξε η έρευνα της Κομισιόν και να μπορεί να παρακολουθηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή».

Από πλευράς του, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι «αυτό που μας βάζουν να κάνουμε τώρα, ή αυτό που θέλει να κάνει η ΕΕ, είναι ένας οικονομικός ψυχρός πόλεμος».

Ο Ορμπάν, ο οποίος ηγήθηκε προσπάθειας στην κεντρική Ευρώπη να φέρει κινεζικά εργοστάσια κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών στη χώρα του, δήλωσε ότι η Ουγγαρία, μια περίκλειστη χώρα, δεν θέλει να στριμωχθεί σε κανένα μπλοκ και θέλει να συνεχίσει το εμπόριο και με τις δύο πλευρές.

Επίσης σημείωσε ότι τα προϊόντα που κατασκευάζονται στην ΕΕ θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να πωληθούν αν η παγκόσμια οικονομία χωριστεί σε δύο μπλοκ και πρόσθεσε ότι είναι ασαφές αν η Ουγγαρία μπορεί να εξακολουθήσει με επιτυχία τη στρατηγική της για «οικονομική ουδετερότητα».

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More