Home » ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Πολίτες στην κάμερα του OMEGA ζητούν πάνω από χίλια ευρώ λόγω ακρίβειας – «Άμα θέλει 700 για ένα δυάρι και ένα μονάρι πώς θα ζήσει ο κόσμος;»

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Πολίτες στην κάμερα του OMEGA ζητούν πάνω από χίλια ευρώ λόγω ακρίβειας – «Άμα θέλει 700 για ένα δυάρι και ένα μονάρι πώς θα ζήσει ο κόσμος;»

0 comment

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Πολίτες στην κάμερα του OMEGA ζητούν πάνω από χίλια ευρώ λόγω ακρίβειας – «Άμα θέλει 700 για ένα δυάρι και ένα μονάρι πώς θα ζήσει ο κόσμος;»

Η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει και οι ανακοινώσεις για αναθεώρηση του εθνικού κατώτατου μισθού βρίσκονται προ των πυλών. Η αύξηση του κατώτατου μισθού μπορεί να θεωρείται δεδομένη από όλες τις πλευρές, το ύψος της αύξησης ωστόσο παραμένει “αγκάθι”, μαζί με άλλες επιμέρους διαφωνίες.

«Πριν από το τέλος της εβδομάδας, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης καθότι ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων στο θέμα αυτό και έχει την ευθύνη η κυβέρνηση να αποφασίσει και έτσι θα πράξουμε», δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΕΣ: Γυναίκα οδηγός αμσφισβητεί ότι έκανε παράβαση που καταγράφηκε από…

ΒΙΝΤΕΟ: Θυμήθηκαν το «αδιαχώρητο» στο αεροδρόμιο Λάρνακας οι Βρετανοί ενόψει…

Πέθανε η Esra Öz, μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές…

Το ενδιαφέρον μετατίθεται πλέον στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπροσαρμογής, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλες οι θέσεις για να συμπεριληφθούν σε μια τελική έκθεση, ενώ την Τρίτη θα συνέλθει εκ νέου το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα. Εκεί, οι κοινωνικοί εταίροι αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους βάζοντας στο τραπέζι συγκεκριμένους αριθμούς.

Πάντως τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν πως η ομοφωνία είναι δύσκολο να επιτευχθεί αφού σύμφωνα με πληροφορίες η εργοδοτική πλευρά φαίνεται να συναινεί σε αύξηση του κατώτατου μισθού γύρω στα 970 ευρώ, ενώ για τις συντεχνίες το ύψος δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των χιλίων ευρώ. Υψηλές είναι πάντως οι προσδοκίες των πολιτών.

«Τουλάχιστον 1200 διότι άμα θέλεις 700 για ένα δυάρι και ένα μονάρι πώς θα ζήσει ο κόσμος;»

«Τουλάχιστον 1100 ευρώ».

«Σίουρα 1200 και πάνω».

«Τουλάχιστον στα 1300 ευρώ. Αν δεν εξαρτούνται από γονείς. Αν εξαρτούνται από γονείς μπορεί να δεχτούν και 1000».

«Με ενοίκιο πρέπει να είναι κοντά στο χιλιάρικο».

Άλλοι αναγνωρίζουν ότι ο πήχης δεν μπορεί να τεθεί πολύ ψηλά.

«Τα οικονομικά δεν είναι τόσο απλή επιστήμη. Θα ήθελα και εγώ και όλος ο κόσμος να ήταν ο κατώτατος μισθός και 3000. Το θέμα είναι πόσο αντέχει».

«Ποντάρω για χίλια».

«Εξαρτάται και από τα κρατικά ταμεία αν μπορούν να αντέξουν οι επιχειρηματίες».

Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και αντιλαμβανόμαστε τις δυνατότητες της οικονομίας, το σχόλιο του Υπουργού Εργασίας.

«Υπάρχουν θέσεις οι οποίες εκφράζονται τόσο από τους πολίτες όσο και από τις επιχειρήσεις που εμείς οφείλουμε να λάβουμε υπόψη και σε συνάρτηση με τα δεδομένα θα λάβουμε αποφάσεις οι οποίες θα είναι ισορροπημένες», δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου.

Αφού εκδοθεί, το νέο διάταγμα για τον κατώτατο μισθό θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου.

Βγαίνει ξανά στους δρόμους η “Ισότητα”, για τους χαμηλόμισθους του δημοσίου. Η συντεχνία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Βουλής στις 3 και μισή το απόγευμα αύριο, λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης για τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

«Στόχος μας είναι να διαμαρτυρηθούμε για τον αποκλεισμό των χαμηλόμισθων συναδέλφων που υπηρέτησαν και υπηρετούν στην Κλίμακα Α1 από τη ρύθμιση για επιταχυνόμενη ανέλιξη, κάτι το οποίο συνιστά κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους».

Με τη συντεχνία να καλεί το νομοθετικό σώμα να ασκήσει πιέσεις προς την κυβέρνηση για διευθέτηση του θέματος.

Δείτε το ρεπορτάζ της Ραφαέλλας Σταυρινου:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More