Monday, September 16, 2024
Home » Κατεψυγμένα θαλασσινά, αλοιφές και χαλβάς στο «καλάθι της Σαρακοστής»

Κατεψυγμένα θαλασσινά, αλοιφές και χαλβάς στο «καλάθι της Σαρακοστής»

0 comments

Ξεκίνησε από χθες το «καλάθι της Σαρακοστής» με στόχο τη μείωση του κόστους για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας και της περιόδου νηστείας. Το μέτρο θα ισχύει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο (4 Μαΐου). Το «καλάθι της Σαρακοστής» αποτελείται από το σύνολο των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» (ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, λάδι κ.ά), αλλά και τροφές που καταναλώνονται ειδικά την περίοδο της Σαρακοστής και συγκεκριμένα χαλβάς, νηστίσιμες σαλάτες και αλοιφές (π.χ. ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα) και κατεψυγμένα θαλασσινά – τουλάχιστον δύο είδη σε κάθε σουπερμάρκετ.

Λόγω υψηλού πληθωρισμού, τα περισσότερα προϊόντα είναι πιο ακριβά σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2023. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό του Φεβρουαρίου, τα ψάρια πωλούνται κατά μέσο όρο ακριβότερα κατά 9,7% σε σχέση με πέρυσι, το ελαιόλαδο έχει δει αύξηση 63,7%, ενώ τα λαχανικά έχουν αυξηθεί κατά 6,5%. Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Εμπορίου Σωτήρη Αναγνωστόπουλου στην ΕΡΑ, ωστόσο, τα κατεψυγμένα θαλασσινά είναι περίπου 4% φθηνότερα από ό,τι την ίδια εποχή πέρυσι, ενώ στόχος του «καλαθιού» είναι να επιτευχθεί μεγαλύτερη μείωση.

Μόλις το 12% των πολιτών νηστεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής, ενώ το ποσοστό που νηστεύει πάντα την Μεγάλη Εβδομάδα ανέρχεται σε 47%, με τη συνέπεια στην κατανάλωση να αγγίζει το 3% των πωλήσεων του λιανεμπορίου τροφίμων, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΕΛΚΑ.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More