Friday, September 20, 2024
Home » Καμπάνα 610.190 ευρώ σε εταιρεία ηλεκτρικών για αθέμιτη κερδοφορία

Καμπάνα 610.190 ευρώ σε εταιρεία ηλεκτρικών για αθέμιτη κερδοφορία

0 comments

Πρόστιμο 610.190 ευρώ για αθέμιτη κερδοφορία, αυτή τη φορά σε εταιρεία ηλεκτρικών, επεβλήθη από το υπουργείο Ανάπτυξης. Το πρόστιμο αφορά την εταιρεία ΑΓΗΝΩΡ ΑΕ, ύστερα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν έπειτα από καταγγελία καταναλωτών που αφορούσε την αγορά κλιματιστικών συσκευών, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», το οποίο είχε εξαγγελθεί τον Ιούνιο του 2022. Από τους ελέγχους σε 117 κωδικούς προϊόντων δεν διαπιστώθηκε παραβίαση στις διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας σε 54 κωδικούς. Η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων είχε συμπεριληφθεί στις διατάξεις για πάγωμα του περιθωρίου κέρδους. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης το προβλεπόμενο πρόστιμο είναι τοδιπλάσιο από το όφελος που αποκόμισε η εταιρεία από την πώληση των συγκεκριμένων προϊόντων.

Στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου και Νοεμβρίου το υπουργείο Ανάπτυξης είχε επιβάλει σε μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ για παραπλανητικές εκπτώσεις και 1 εκατ. ευρώ σε βιομηχανία τροφίμων για αθέμιτη κερδοσκοπία. Το 2023 πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 22.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους άνω των 11 εκατ. ευρώ.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More