Monday, October 14, 2024
Home » Καλοκαιρινές διακοπές και κουτσομπολιό στη θάλασσα

Καλοκαιρινές διακοπές και κουτσομπολιό στη θάλασσα

0 comments

Αντώνη Λοΐζου F.R.I.C.S. – Αντώνης Λοΐζου & Συνεργάτες ΕΠΕ – Εκτιμητές Ακινήτων, Πωλητές Ακινήτων & Διαχειριστές Έργων Ανάπτυξης

Δεν θα σας εκπλήξουμε αν σας πούμε ότι από τους καλύτερους χώρους για κουτσομπολιά και συζητήσεις (σοβαρές και μη) είναι η θάλασσα, κατά τη διάρκεια ομαδικής κολύμβησης. Σας παραθέτουμε στιγμιότυπα από μια θαλάσσια συζήτηση των τελευταίων μηνών.

  • Ευρισκόμενοι πλησίον «παρέας κολύμβησης» μάθαμε για δύο πολύ καλά εστιατόρια, ένα στο Παραλίμνι και ένα στον Δήμο Σωτήρας. Μάθαμε για το πλήρες μενού, τιμές και ότι μέσα στο καλοκαίρι χρειάζεται κράτηση τουλάχιστον 7 ημερών. Μάθαμε επίσης ότι γνωστό ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα, στον 6ο όροφο, προσφέρει τα καλύτερα χάμπουργκερ, αλλά χρειάζονται και εκεί 10 ημέρες προκράτησης!
  • Μάθαμε επίσης ότι κατάστημα τροφίμων και ποτών στην Περνέρα προσφέρει αλκοολούχα ποτά σε πολύ χαμηλές τιμές («οι καλύτερες στην Κύπρο») και, όπως διαπιστώσαμε οι ίδιοι, όντως προσφέρονται πολύ χαμηλές τιμές (π.χ. ένα μπουκάλι μοσχοφίλερο πωλείται στην τιμή των €7.50 στη Λευκωσία, ενώ στο υπό συζήτηση κατάστημα ήταν μόνο €5.50!). Εξαιρετικό γαλλικό κρασί, που στη Λευκωσία πωλείται προς €28, στο κατάστημα αυτό το αγοράσαμε προς €24.
  • Σε κατάστημα πώλησης κρεάτων εισαγωγής (boutique meats), μας έκανε εντύπωση η ποιότητα των προϊόντων του και η βοήθεια του ιδιοκτήτη για το πώς να τα μαγειρέψουμε (πλήρης εξυπηρέτηση). Πάρτε μαζί σας γερό πορτοφόλι, καθώς προσφέρονται από στέϊκς τύπου angus μέχριάλλες ακριβές λιχουδιές για «εκλεκτούς».
  • Μάθαμε ότι κακώς το κράτος επιχορηγεί επιχειρήσεις όταν έχουν μειωμένο κύκλο εργασιών (τζίρο) κατά 25% και αντί αυτού έπρεπε η χορηγία να αφορά μείωση των κερδών κατά το ίδιο ποσοστό. Μας φάνηκε λογικό (κάτι άλλωστε που εισηγηθήκαμε και εμείς στη σελίδα αυτή).
  • Ομάδα λουομένων εκπαιδευτικών συζητούσε πώς να αυξήσουν τις απαιτήσεις τους από το κράτος, λέγοντας κάποιοι «να ζητήσουμε τη συνέχιση της εξ’ αποστάσεως μάθησης, μας συμφέρει».
  • Άλλος ανησυχούσε για την πολιτική κατάσταση και, καθώς σε μια σύρραξη Ελλάδας/ Τουρκίας θα επηρεαστεί άμεσα η Κύπρος, είπε πως θα επενδύσει στην Ελλάδα «μια και ό,τι κι αν συμβεί οι Τούρκοι δεν θα καταλάβουν την Αθήνα», ενώ η Κύπρος είναι επίφοβη»…
  • Άλλη ομάδα, συζητώντας ένα άρθρο μας για επενδύσεις σε ακίνητα, μάς έψεξε ότι η αναμενόμενη απόδοση από διαμερίσματα που υπολογίσαμε είναι ψηλή και αυτοί θα δέχονταν και απόδοση κάτω από το 2%, αφού οι τράπεζες τώρα χρεώνουν σχεδόν μηδενικό τόκο στις καταθέσεις.
  • Ένας παρευρισκόμενος ομιλητής, αριστερών πεποιθήσεων, κάκισε το κράτος ότι «δεν δίνει αρκετά στον κόσμο». Σε αυτό το σημείο άναψε η συζήτηση και αποχωρήσαμε διακριτικά σε κάποια απόσταση.
  • Γενικό αρνητικό σχόλιο αφορούσε τους «επιδειξιομανείς» του jet-ski και ταχύπλοων, που φουρτουνιάζουν τη θάλασσα, άνκαι ένας «διαμαρτυρόμενος» καμάρωνε την κόρη του που έκανε σκι και ζήτησε από τον οδηγό να είναι κοντά για να τη βλέπει!
  • Αγγλόφωνος τουρίστας σχολίαζε πόσο ακριβό είναι το εμφιαλωμένο νερό και εξήγησε ότι υπάρχει εμφιαλωμένο νερό… της φουντάνας (δεν το ξέραμε).
  • Η κολυμβητική παρέα της Κυριακής είχε θέμα συζήτησης τα κοινόχρηστα και η συζήτηση εστιάστηκε στο κατά πόσο η οροφή της πολυκατοικίας, που χρειάζεται συντήρηση, ήταν υποχρέωση του ρετιρέ ή και των υπολοίπων…
  • Έντονος προβληματισμός μεταξύ οικογένειας για τα πανεπιστημιακά δικαιώματα της Βρετανίας. Από €9.000/χρόνο, πλέον αυξήθηκαν σε €30.000/ χρόνο, διαφορά συζήτηση ±€80.000 στα 4 χρόνια. Παρέμβαση τρίτων για άλλες χώρες (τονίστηκε η Δανία, με αγγλόφωνα πανεπιστήμια) αλλ΄ακαι για τα κυπριακά πανεπιστήμια.
  • Ο «ευτραφής» της παρέας ανακοίνωσε στον φίλο του μια δίαιτα «αδυνατίστε τρώγοντας», όπου δεν τρως τίποτε για 16 συνεχόμενες ώρες και μετά τρως ό,τι θες, σε καλή ποσότητα. Μας άρεσε η «δίαιτα» αυτή και θα τη δοκιμάσουμε!
  • Κτηματομεσίτης με την παρέα του εξηγούσε στους υπόλοιπους ότι όταν αγοράσεις κατοικία που αναφέρεται στον τίτλο, έστω και εάν δεν έχει αξία η οικοδομή, δεν επιβάλλεται το 19% ΦΠΑ. Δίδαγμα, μην κατεδαφίζετε παλιές οικοδομές/ κατοικίες όταν προτίθεστε να πωλήσετε το οικόπεδο σας.
  • Ισραηλινός επισκέπτης με παρέα Ελληνοκυπρίων ανέφερε ότι «είστε τυχεροί που δεν έχετε φασαρίες», προσθέτοντας ότι «εσείς δεν έχετε τον Bibi» (μάθαμε εκ των υστέρων ότι έτσι αποκαλούν τον Νετανιάχου).

Αυτά και άλλα είναι τα κουτσομπολιά που μάθαμε κατά τις θαλασσινές μας διακοπές. Να έχετε υπόψη πως, όταν συζητάτε στη θάλασσα, υπάρχουν περίεργα αυτιά και σας ακούν.

www.aloizou.com.cy

[email protected]

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More