Sunday, October 20, 2024
Home » Και ΦΠΑ και έξτρα φόρος στην μπύρα – Τι χρεώνει η Κύπρος και τι οι άλλοι

Και ΦΠΑ και έξτρα φόρος στην μπύρα – Τι χρεώνει η Κύπρος και τι οι άλλοι

0 comments

Οι τιμές της μπύρας που καταναλώνεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβαρύνονται με υψηλούς φόρους, εκτός από τον ΦΠΑ, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί από τα κράτη μέλη να χρεώνουν τουλάχιστον 1,87 ευρώ ανά 100 λίτρα.

Όπως γράφει το Euronews, ο απαιτούμενος φόρος μεταφράζεται σε περίπου 0,0309 ευρώ για ένα μπουκάλι των 330 ml μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 5%, αλλά μόνο λίγες χώρες παραμένουν κοντά σε αυτό το ποσοστό.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η δεξαμενή σκέψης Tax Foundation με έδρα τις ΗΠΑ και αναδημοσιεύει το Euronews, η Φινλανδία εισπράττει το υψηλότερο ποσό φόρου, 0,597 ευρώ ανά κουτάκι μπύρας 330 ml, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο με 0,413 ευρώ και την Ιρλανδία με 0,372 ευρώ.

Ο χαμηλότερος φόρος μπύρας επιβάλλεται στη Βουλγαρία, που είναι 0,0316 ευρώ ανά 330 ml και ακολουθούν Γερμανία με 0,0325 ευρώ και Λουξεμβούργο με 0,0327 ευρώ. Η Ελλάδα χρεώνει 21 σεντς ανά 330 ml και η Κύπρος δέκα.

Στην Κύπρο η πώληση μπύρας επιβαρύνεται και με ΦΠΑ 19%, που είναι από τους χαμηλότερους στις χώρες της ΕΕ. Φθηνότερο ΦΠΑ έχουν μόνο το Λουξεμβούργο (17%) και η Μάλτα (18%). Τον υψηλότερο ΦΠΑ στην μπύρα έχoυν η Ουγγαρία (27%) και οι Κροατία, Δανία, Νορβηγία και Σουηδία με 25%.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More