Monday, October 21, 2024
Home » Και τώρα, Κριστίν;

Και τώρα, Κριστίν;

0 comments

Μεγάλος αριθμός οικονομολόγων, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και αναλυτών, είχαν προειδοποιήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όταν το 2022 αποφάσιζε να σφίξει τη νομισματική της πολιτική και να αυξήσει με διαδοχικές αποφάσεις τα επιτόκια, οδηγώντας σε απόγνωση εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις και διασφαλίζοντας δισεκατομμύρια ουρανοκατέβατα κέρδη για τις τράπεζες.

Της είχαν πει ότι η επιλογή της θα κατέληγε σε συρρίκνωση της ανάπτυξης και των επενδύσεων, με κίνδυνο εισόδου των ευρωπαϊκών οικονομιών σε περιβάλλον ύφεσης.

Η ΕΚΤ παρέμεινε απτόητη. Και την Πέμπτη, η Κριστίν Λαγάρντ αναγνώρισε πως ο πληθωρισμός (ο ρυθμός αύξησής του) μειώθηκε, αλλά η ανάπτυξη στις πλείστες χώρες της Ευρωζώνης (και της ΕΕ) είναι επίμονα ασθενική και δύσκολα θα επανέλθει σε ικανοποιητικά ποσοστά. Και όταν η ανάπτυξη είναι αναιμική, όλα πάνε λάθος. Και την πληρώνουν οι πολίτες. Οι ασθενέστεροι οικονομικά.

Έκαναν το δικό τους η Κριστίν και η παρέα της. Τώρα, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Και ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι έρχονται πολύ δύσκολες μέρες (το είπε την Πέμπτη η Γκεοργκίεβα του ΔΝΤ), με πτώση στην κατανάλωση; Ξέρουμε -μάθαμε- τι σημαίνει πτώση κατανάλωσης. ΧΡΥΜΑ

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More