Monday, September 16, 2024
Home » Και σήμερα Υπουργικό για τον Great Sea Interconnector

Και σήμερα Υπουργικό για τον Great Sea Interconnector

0 comments

Tο Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκ νέου σήμερα, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις σε σχέση με τη χρηματοδότηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, Great Sea Interconnector.

Το θέμα βρισκόταν στην ατζέντα της χθεσινής συνεδρίας, η οποία μετατέθηκε για το απόγευμα χθες, αφού, όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιιώτης, το θέμα της χρηματοδότησης ήταν αντικείμενο πολύωρης σύσκεψης από το πρωί στην παρουσία του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, προσθέτοντας ότι για το ζήτημα έχουν ζητηθεί διευκρινίσεις και αναλόγως των απαντήσεων θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες η χρηματοδότηση θα προέλθει από τα έσοδα του συστήματος εμπορίας ρύπων, με ανοικτό σημείο το κατά πόσον αυτό θα χρειαστεί έγκριση από τη Βουλή.

«Οι όποιες αποφάσεις της ΚΔ θα ληφθούν εξυπηρετώντας τον βασικό στόχο που έχει τεθεί, δηλαδή να μην επιβαρυνθούν οι λογαριασμοί ηλεκτρισμού με επιπρόσθετα ποσά πριν από την ολοκλήρωση του έργου, όπου και θα προκύψει το όφελος για τον Κύπριο καταναλωτή», πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More