Friday, September 20, 2024
Home » Και οι «γκουρού» πέφτουν έξω

Και οι «γκουρού» πέφτουν έξω

0 comments

Στην προσπάθεια να εκτιμήσουν την πορεία των ναυλαγορών και οι «γκουρού» πέφτουν έξω, δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων (Hellenic Shipbrokers Association) Γιάννης Κοτζιάς μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου, για το νέο έτος. Ο Κοτζιάς αναφέρθηκε στη μεταβλητότητα του ναυτιλιακού κλάδου αλλά και τον σημαντικό ρόλο του ναυλομεσίτη, ειδικά στη στήριξη της ελληνικής πλοιοκτησίας. Μιλώντας για τις ναυλαγορές υπογράμμισε ότι δεν είναι εύκολο να δοθεί απάντηση στην ερώτηση «Τι βλέπουμε;». «Μεταβλητότητα, κύκλοι, τα πάνω και τα κάτω, που λέμε, των οποίων η διάρκεια μπορεί να είναι από εβδομάδες έως μήνες… και όσον αφορά τις προβλέψεις ακόμα και των λεγομένων «γκουρού»; «Μα είναι ακριβώς αυτές που πέφτουν διαρκώς έξω», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια τόνισε ότι οι έλληνες μεσίτες, βρίσκονται πάντα στο πλευρό των ελλήνων πλοιοκτητών και η αναγκαιότητά τους παραμένει άκρως σημαντική.

Πυραυλική επίθεση

σε ελληνόκτητο πλοίο

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για πυραυλική επίθεση χθες στο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου «Lycavitos» με σημαία Μπαρμπάντος στον Κόλπο του Αντεν. Το σκάφος το διαχειρίζεται η Helikon Shipping Enterprises, η οποία έχει γραφεία στην Αθήνα, στο Λονδίνο και στην Κίνα. Η Helikon ανέφερε σε ανακοίνωση ότι το σκάφος είναι ελληνικής ιδιοκτησίας. Το «Lycavitos» έπλεε περίπου 85 ναυτικά μίλια ανατολικά του Αντεν όταν έγινε έκρηξη κοντά του από τον πύραυλο. Υπέστη μικρές ζημιές και τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκαν.

Περισσότεροι φέτος στις ΑΕΝ

Το Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΣΝΕ) συνεδρίασε χθες με μοναδικό θέμα την εισαγωγή σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) για το ακαδημαϊκό έτος 2024 – 2025 και αποφάσισε ότι ο αριθμός των εισακτέων θα είναι 1.851, εκ των οποίων 921 πλοίαρχοι και 930 μηχανικοί. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι του υπουργείου, της πλοιοκτησίας, των ναυτεργατών καθηγητών και των ΑΕΝ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ ο πρόεδρός της καταψήφισε εκπροσωπώντας την ΠΝΟ, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση των ΑΕΝ. Πάντως ο αριθμός των θέσεων για τη εκπαιδευτικό έτος 2024 – 2025 είναι σημαντικά υψηλότερος του περσινού έτους κατά το οποίο εισήχθησαν στις ΑΕΝ 780 πλοίαρχοι και 442 μηχανικοί, συνολικά 1.222 σπουδαστές.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More