Friday, September 20, 2024
Home » Καθυστέρηση στον νέο διαγωνισμό για φοιτητικές εστίες στη Λευκωσία

Καθυστέρηση στον νέο διαγωνισμό για φοιτητικές εστίες στη Λευκωσία

0 comments

Κι ενώ το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι έτοιμο να προκηρύξει εκ νέου αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανέγερση των φοιτητικών του εστιών, αυτή τη φορά με 900 κλίνες αντί 700 που ήταν ο αρχικός αριθμός στο διαγωνισμό που ακυρώθηκε, δεν μπορεί να προχωρήσει. Κι αυτό διότι, το υπουργείο Οικονομικών στηριζόμενο στη νομοθεσία, ζητεί από το ακαδημαϊκό ίδρυμα διενέργεια μελέτης βιωσιμότητας για το έργο και για το ποια μέθοδο θα ακολουθήσει αναφορικά με το σχεδιασμό και την ανέγερσή του. Αυτή η εξέλιξη προκαλεί καθυστερήσεις στο έργο, με το Πανεπιστήμιο Κύπρου να επισημαίνει πως πρόκειται για έργο υψίστης σημασίας, το οποίο θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα, δίνοντας ανάσα σε αρκετούς φοιτητές και τις οικογένειες τους, ιδιαίτερα τώρα που το ύψος των ενοικίων αλλά και η εξεύρεση στέγης είναι εφιάλτης.

Ερωτηθείς ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης, για το πού βρίσκεται τώρα το θέμα με την ανέγερση των εστιών, καθώς σχετικά σημειώματα πάνε κι έρχονται σε πανεπιστήμιο και υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, ανέφερε στον «Φ» πως οι Τεχνικές Υπηρεσίες του ιδρύματος βρίσκονται στη φάση να ετοιμάσει τα απαραίτητα έγγραφα και τις προϋποθέσεις για να βγει σε διαγωνισμό για την εξεύρεση οίκου, ο οποίος θα κάνει τη μελέτη βιωσιμότητας που ζητεί το υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν τίθεται θέμα καθυστέρησης από πλευράς του πανεπιστημίου», επεσήμανε ο κ. Χριστοφίδης, προσθέτοντας ότι όλες οι προδιαγραφές, οι σχεδιασμοί, ο χώρος όπου θα ανεγερθούν οι εστίες, ακόμη και η συγχρηματοδότηση τους από δύο ταμεία, είναι έτοιμα. Ωστόσο, με βάση τη νομοθεσία, το υπουργείο Οικονομικών θέλει μελέτη βιωσιμότητας του έργου, με το Πανεπιστήμιο Κύπρου να βρίσκεται τώρα σε φάση οργάνωσης των απαραίτητων διαδικασιών.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More