Wednesday, July 31, 2024
Home » Κέρδη-«μαμούθ» για τις τράπεζες

Κέρδη-«μαμούθ» για τις τράπεζες

0 comment

Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ σε κέρδη για πρώτη φορά πέρυσι, καθώς η «ανάσα» από την άνοδο των επιτοκίων χάρισε στις περισσότερες από αυτές κέρδη ρεκόρ. Τα συνολικά καθαρά κέρδη των 20 μεγαλύτερων τραπεζών της ηπειρωτικής Ευρώπης που ανακοίνωσαν αποτελέσματα εκτινάχθηκαν στα 103 δισ. ευρώ από 78 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Η εκτίναξη της κερδοφορίας επέτρεψε στις τράπεζες να αυξήσουν το ποσό των χρημάτων που επιστρέφουν στους επενδυτές και ενίσχυσε τις μετοχές τους, με έναν δείκτη των δανειστών της περιοχής να κερδίζει περίπου 20% πέρυσι.

Σε 3 χώρες το 50% αποθεμάτων ουρανίου

Η Αυστραλία, το Καζακστάν και ο Καναδάς έχουν τα μεγαλύτερα μερίδια διαθέσιμων πόρων ουρανίου – που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% των συνολικών παγκόσμιων αποθεμάτων. Αλλά μέσα σε αυτά τα τρία, η Αυστραλία ξεχωρίζει ξεκάθαρα, με περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια τόνους ουρανίου που έχουν ανακαλυφθεί επί του παρόντος (28% των παγκόσμιων αποθεμάτων). Το ορυχείο του Olympic Dam, που βρίσκεται περίπου 600 χιλιόμετρα βόρεια της Αδελαΐδας, είναι το μεγαλύτερο μεμονωμένο κοίτασμα ουρανίου στον κόσμο – και επίσης, το τέταρτο μεγαλύτερο κοίτασμα χαλκού.

Βυθισμένο στη φτώχεια το 57% των Αργεντινών

Πάνω από το 57% του πληθυσμού της τέταρτης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής περιέπεσε στη φτώχεια τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία το 57,4% των πολιτών της Αργεντινής, ή πάνω από 26 εκατομμύρια άνθρωποι, βρίσκονταν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας τον περασμένο μήνα. Τον Ιανουάριο, κατά την ίδια πηγή, το 15% του πληθυσμού (7 εκατ. πολίτες) ζούσε στην απόλυτη μιζέρια.

Airbus: Ρεκόρ παραδόσεων το 2024

Περισσότερα αεροπλάνα αναμένει να παραδώσει στους πελάτες φέτος από ό,τι το 2023 η Airbus, παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια στην εφοδιαστική αλυσίδα. Εν μέρει η αύξηση αντανακλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ανταγωνίστρια Boeing. Η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών αναμένει περίπου 800 παραδόσεις εμπορικών αεροσκαφών φέτος, πάνω από τον στόχο 720 που είχε θέσει η Airbus για το 2023 και περισσότερα από τα 735 αεροπλάνα που παρέδωσε.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More