Thursday, August 1, 2024
Home » Κάθετη πτώση στη θαλάσσια κυκλοφορία

Κάθετη πτώση στη θαλάσσια κυκλοφορία

0 comment

Την ώρα που οι Χούθι φαίνεται να εξαπέλυσαν νέα επίθεση με πυραύλους σε ένα πλοίο μεταφοράς βαρέος φορτίου, η θαλάσσια κυκλοφορία στην Ερυθρά Θάλασσα μειώνεται συνεχώς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons που δημοσιεύθηκαν στις 19 Ιανουαρίου, οι συνολικές αφίξεις πλοίων στον Κόλπο του Αντεν είναι τώρα 65% κάτω από τα επίπεδα του 2023. Η διαταραχή είναι μεγαλύτερη για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τα πλοία μεταφοράς αερίου, ο αριθμός των οποίων έχει μειωθεί κατά 90%. Τα δεξαμενόπλοια, τα οποία ήταν αρχικά ανεπηρέαστα, τώρα μειώνονται κατά 45%. Το ίδιο ισχύει και για τα bulkers, οι αφίξεις των οποίων έχουν μειωθεί κατά περίπου 30% από τα επίπεδα του 2023.

Νέα πλήγματα

Στο μεταξύ οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις έπληξαν τη Δευτέρα το βράδυ οκτώ τοποθεσίες σε περιοχές της χώρας που ελέγχονται από τους Χούθι, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (Centcom). Τα χτυπήματα ήρθαν μετά από έναν πύραυλο που εξαπέλυσαν, όπως ισχυρίσθηκαν, οι Χούθι σε ένα πλοίο μεταφοράς βαρέος φορτίου, το «Ocean Jazz» (κατασκευής 2010), 10.700 dwt.

Η βάση δεδομένων Clarksons Shipping Intelligence Network αναφέρει ότι το «Ocean Jazz» το λειτουργεί η εταιρεία βαρέων ανυψωτικών σκαφών της Νέας Ορλεάνης Intermarine και το διαχειρίζεται η Seabulk Fleet Management με έδρα την Τάμπα, μια μονάδα της Seacor Holdings.

Πάντως η Κεντρική Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν υπήρξε «επιτυχής» επίθεση στο «Ocean Jazz» και συστήνει στα πλοία, κυρίως τα αμερικανικής πλοιοκτησίας, να αποφεύγουν την Ερυθρά Θάλασσα.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More