Home » Κάθετα αρνητική η Χεζμπολάχ για οριοθέτηση ΑΟΖ Κύπρου – Λιβάνου – Συρίας: «Ακατάλληλη στιγμή»

Κάθετα αρνητική η Χεζμπολάχ για οριοθέτηση ΑΟΖ Κύπρου – Λιβάνου – Συρίας: «Ακατάλληλη στιγμή»

0 comment

Κάθετα αρνητική η Χεζμπολάχ για οριοθέτηση ΑΟΖ Κύπρου – Λιβάνου – Συρίας: «Ακατάλληλη στιγμή»

Υπό το πρίσμα της συμφωνίας για οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, η Κύπρος κατέφυγε σε διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για την προσαρμογή των θαλάσσιων συνόρων της, ελπίζοντας να σημειώσει πρόοδο σε αυτό το θέμα και με τον Λίβανο, σύμφωνα με τη λιβανέζικη ιστοσελίδα, This Is Beirut.

Όπως αναφέρεται, ο επικεφαλής των κυπριακών υπηρεσιών πληροφοριών, Τάσος Τζιωνής, ο οποίος επισκέφθηκε τη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα, προέτρεψε τις λιβανικές αρχές να επιλύσουν τη διένεξή τους στα θαλάσσια σύνορα με τη Συρία στο Βορρά. Με αυτόν τον τρόπο, η Κύπρος θα είναι σε θέση να καθορίσει τα θαλάσσια σύνορά της με τον Λίβανο και τη Συρία μετά την επίτευξη συμφωνίας με το Ισραήλ, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΑ: Τελωνειακοί έμειναν άφωνοι κατά τον έλεγχο άνδρα που ερχόταν…

Επικυρώθηκε η υποψηφιότητα Πούτιν για τις προεδρικές εκλογές – Μπορεί…

Πώς θα βρεις το φθηνότερο πρατήριο καυσίμων στην περιοχή σου…

Απαντώντας στο κάλεσμα του Κύπριου αξιωματούχου, ο Υπηρεσιακός Υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών Ali Hamiye υποστήριξε ότι ο Λίβανος και ειδικότερα η Χεζμπολάχ (ο σχηματισμός που εκπροσωπεί στην κυβέρνηση), «δεν θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την οριοθέτηση των συνόρων με Συρία και Κύπρο, γιατί απαιτεί νομικές και τεχνικές μελέτες για να αποφευχθούν λάθη παρόμοια με αυτά που έγιναν στο παρελθόν».

Ένας πρώην υπουργός ανέφερε ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι είχε σχηματίσει μια υπουργική επιτροπή που συνέστησε την εισαγωγή μιας νέας διαδικασίας οριοθέτησης.

Επιπλέον, συνέστησε τη χρήση νέων συντεταγμένων για τις διαπραγματεύσεις με τη Συρία καθώς και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Κύπρο. Ως εκ τούτου, ο Λίβανος διαπίστωσε ότι έχασε, όταν οριοθετήθηκε η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) με την Κύπρο το 2007, επί θητείας της κυβέρνησης Φουάντ Σινιόρα, μεταξύ 1600 και 2643 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη θάλασσα, καταλήγει το δημοσίευμα.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More