Friday, September 20, 2024
Home » Ιστορικό ρεκόρ για τον Πειραιά

Ιστορικό ρεκόρ για τον Πειραιά

0 comments

Με ιστορικό ρεκόρκρουαζιέρας έκλεισε το 2023 για τη διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ η οποία καλωσόρισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2024, το «COSTA Deliziosa», της Costa Cruieses, με 2.500 επιβάτες. Τα πλοία της Costa έχουν ήδη σημειώσει 16 αφίξεις το 2023 και αναμένονται άλλες 22 το 2024. Οσον αφορά το 2023, επιτεύχθηκαν ιστορικά ρεκόρ επιβατών κρουαζιέρας τόσο στο σύνολο, καθώς εξυπηρετήθηκαν περίπου 1,5 εκατ. επιβάτες έναντι 880.000 το 2022, όσο και στους επιβάτες αποεπιβίβασης (homeport) που ανήλθαν σε περίπου 800.000 έναντι 380.000 το 2022. Ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που εξυπηρετήθηκαν ήταν 760, εκ των οποίων τα 525 ήταν homeport. Για το 2024 έχουν γίνει προκρατήσεις για 1.042 αφίξεις εκ των οποίων 800 είναι homeport.

Για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος

ΗKarin Orsel (φωτ.) διορίστηκε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Ενωσης των εφοπλιστικών φορέων της ΕΕ (European Community Shipowners’ Associations-ECSA) από την 1η Ιανουαρίου 2024 και για διετή θητεία. Διαδέχεται τον Φίλιππο Φιλή, ο οποίος κατείχε τη θέση από τον Ιανουάριο του 2022.

Σχολιάζοντας τον διορισμό της, η νέα πρόεδρος της ECSA Karin Orsel δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο στρατηγικός ρόλος της ευρωπαϊκής ναυτιλίας για την ασφάλεια της Ευρώπης έχει έρθει στο προσκήνιο. Η δέσμευσή μας είναι σαφής: να προωθήσουμε την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας, να επιτύχουμε τους κλιματικούς μας στόχους και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα του τομέα εν μέσω των ταχέως εξελισσόμενων γεωπολιτικών προκλήσεων και των προκλήσεων ασφαλείας. Μία από τις κύριες προτεραιότητες του κλάδου μας είναι η πράσινη μετάβαση με επίκεντρο τον άνθρωπο». Νέος αντιπρόεδρος στην ECSA αναλαμβάνει ο Mikki Koskinen.

Ιδρύθηκε σύλλογος ταχυπλόων

Πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση του νέου Συνδέσμου Εφοπλιστών Ταχυπλόων και Κρουαζιέρας (ΣΕΤΑΚ) προκειμένου να προχωρήσουν στην εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και στη λήψη αποφάσεων για θέματα που αφορούν τον Σύνδεσμο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΕΤΑΚ, το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αποτελείται από τους: πρόεδρο Αγαπητό Αντώνιο, γενικό γραμματέα Καβαλλιέρο Νικόλαο, ταμία Αντίοχο Κωνσταντίνο, μέλη: Ηλιόπουλο Μάριο και Στεφάνου Δημήτριο. Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΑΚ Νικόλαος Καβαλλιέρος θα εκτελεί παράλληλα και καθήκοντα γενικού διευθυντού κατά την πρώτη θητεία του ΔΣ.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει διαμηνύσει ότι δεν θα αποδεχθεί την ίδρυση του Συνδέσμου Ταχύπλοων και Κρουαζιερόπλοιων.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More