Friday, September 20, 2024
Home » ΙΜΟ: Ζωτικής σημασίας η ναυτιλία

ΙΜΟ: Ζωτικής σημασίας η ναυτιλία

0 comments

Στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), έχουμε μια σπουδαία πορεία επιτυχιών. Αλλά φυσικά, μπορούμε πάντα να κάνουμε περισσότερα. Αυτό τόνισε στο μήνυμά του με την ευκαιρία της νέας χρονιάς ο νέος γενικός γραμματέας του ΙΜΟ Arsenio Dominguez. Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο ζωτικής σημασίας είναι η ναυτιλιακή βιομηχανία για τον κόσμο.

Και ο ΙΜΟ έχει κάνει πολλά για να στηρίξει τα κράτη μέλη του, τους ναυτικούς, τον κλάδο και όλους όσοι ζουν στον πλανήτη, είπε σε άλλο σημείο του μηνύματός του και ανέφερε το παράδειγμα της πανδημίας, όταν ο ΙΜΟ υποστήριξε εκατοντάδες μεμονωμένες περιπτώσεις ναυτικών, ενώ εστίασε και στη μεγάλη μείωση των ατυχημάτων στα πλοία σε σύγκριση με τη δεκαετία του 1990.

Επιπλέον, ο νέος γενικός γραμματέας του ΙΜΟ αναφέρθηκε στον στόχο του οργανισμού για την απαλλαγή της βιομηχανίας από τον άνθρακα.

Εσπασε τα κοντέρ η MSC

Την 1η Ιανουαρίου 2024, ο στόλος των πλοίων μεταφοράς κυψελοειδών εμπορευματοκιβωτίων περιλάμβανε 5.977 πλοία συνολικής χωρητικότητας 28,13 εκατ. teu. Αυτό αντιπροσωπεύει μια καθαρή αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 271 πλοίων και 2,14 εκατ. teu (+8,2%). Η MSC με έδρα τη Γενεύη, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία του κόσμου,πρόσθεσε περισσότερα από 1 εκατ. teu χωρητικότητας στον στόλο της πέρυσι αντιπροσωπεύοντας το 47,4% της συνολικής αύξησης του παγκοσμίου στόλου containerships το 2023. Η εταιρεία, που ανήκει στην οικογένεια Aponte, παρέλαβε πέρυσι 14 πλοία megamax των 24.000 teu, καθώς και 26 neo-panamax μεταξύ 15.250 έως 16.550 teu. Η MSC πραγματοποίησε την εντυπωσιακή αύξηση της χωρητικότητας του στόλου της κατά 22% με την απόκτηση περισσότερων μεταχειρισμένων πλοίων.

Εξαγωγές 13 εκατ. τόνων σιτηρών από την Ουκρανία

Η Ουκρανία πραγματοποίησε εξαγωγές περίπου 13 εκατομμυρίων τόνων προϊόντων με περισσότερα από 400 πλοία από τότε που δημιούργησε έναν ναυτιλιακό διάδρομο για να αποκρούσει τις ρωσικές απειλές, δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας Oleksandr Kubrakov. Το Κίεβο δημιούργησε τον διάδρομο για να επιτρέψει τη μεταφορά κρίσιμων εμπορευμάτων, ειδικά σιτηρών, από τα λιμάνια του, αφού η Μόσχα τον Ιούλιο αποσύρθηκε από την Πρωτοβουλία για τη Μαύρη Θάλασσα που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Εθνη.

«Παρά τις συστηματικές επιθέσεις στις λιμενικές υποδομές, τα λιμάνια μας δέχτηκαν 430 πλοία για φόρτωση μέσω του ουκρανικού διαδρόμου», τόνισε ο ουκρανός αξιωματούχος. Η Μπρίτζετ Μπρινκ, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία, χαρακτήρισε τη συνεχιζόμενη μετακίνηση φορτίων «σημαντικό επίτευγμα».

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More