Friday, September 20, 2024
Home » ΙΕΑ: Κάμψη στη ζήτηση πετρελαίου το 2024

ΙΕΑ: Κάμψη στη ζήτηση πετρελαίου το 2024

0 comments

Χαμηλότερους ρυθμούς αύξησης της ζήτησης πετρελαίου προβλέπει για το 2024 ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA). Η πρόβλεψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με την εκτίμηση του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC), ο οποίος εκτιμά ότι η ζήτηση το 2024 θα παραμείνει αμετάβλητη. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αποδίδει την κάμψη αυτή στην εξασθένηση της ανάκαμψης της κινεζικής οικονομίας μετά τους μακρόχρονους περιορισμούς για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Επίσης, στην επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στις μεγάλες οικονομίες και στη μεγαλύτερη υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Πτώση στην οικοδομική δραστηριότητα

Πτώση άνω του 2% σε ετήσια βάση κατέγραψε η δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα της Ευρώπης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τη Eurostat. Πρόκειται για τον δεύτερο διαδοχικό μήνα κατά τον οποίον σημειώθηκε ύφεση στην κατασκευαστική δραστηριότητα στις χώρες της ΕΕ. Η οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκε στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Αυστρία και τη Σκανδιναβία, συμβάλλοντας στη μείωση κατά 1% σε μηνιαία βάση στο σύνολο της ΕΕ, καθώς τα υψηλά επιτόκια και η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη επιβάρυναν τον κατασκευαστικό τομέα.

Κινητοποιήσεις οδηγών φορτηγών

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οδηγοί φορτηγών μεταφορών και διανομής στη Γερμανία με βασικά αιτήματα την ακύρωση αυξήσεων στα διόδια και των επιβαρύνσεων στην εκπομπή ρύπων. Επίσης ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίες για τους επαγγελματίες οδηγούς. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ενωση Διανομών και Μεταφορών (BLV), φορτηγά αναμένονταν να συμμετάσχουν σήμερα σε προγραμματισμένη πορεία στην Πύλη του Βραδεμβούργου.

Λιγότερες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ. Οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 16.000, στις 187.000, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Ιανουαρίου. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2022. Πρόκειται για μια ακόμα θετική εξέλιξη για την ισχυρότερη οικονομία του κόσμου και σημάδια που εξετάζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More