Friday, September 20, 2024
Home » Ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα έξοδά τους οι νέοι καταναλωτές

Ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα έξοδά τους οι νέοι καταναλωτές

0 comments

Κυνηγούν προσφορές και εκπτώσεις θεωρώντας το «κυνηγητό» αυτό έξυπνο τρόπο αγοράς, ενώ τα ψώνια με λίστα είναι συνειδητή επιλογή για να μην ξεφεύγουν οι προϋπολογισμοί τους. Οπως φαίνεται, η ανάγκη για περισσότερη οικονομία και περιορισμό των εξόδων και σε καθημερινά είδη, έχει επηρεάσει σημαντικά τις καταναλωτικές συνήθειες και των νέων στη χώρα μας, δημιουργώντας ένα απαιτητικό και ιδιαίτερα προσεκτικό κοινό, το οποίο οι επιχειρήσεις θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια, προσαρμόζοντας τις τιμολογιακές πολιτικές που θα ακολουθήσουν και τους τρόπους προσέγγισής του.

Προσεκτικοί. Η έκρηξη της ακρίβειας την τελευταία διετία κάνει τους νέους που δεν ξεπερνούν τα 25 έτη, ιδιαίτερα προσεκτικούς και έτοιμους να γυρίσουν την πλάτη τους σε ό,τι θεωρούν περιττό ή πολύ περισσότερο ακριβό. Η τάση αυτή που άλλοτε χαρακτήριζε τις μεγαλύτερες ηλικίες καταναλωτών ή όσων αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, τώρα φαίνεται πως αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των νεαρών Ελλήνων – και αυτό, ανεξάρτητα από το εάν μένουν μόνοι ή στο σπίτι των γονιών τους. Ερευνα της ΥouGov Profiles Focus Bari, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2024, δείχνει ότι το 58% των νέων καταναλωτών ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών αξιοποιεί κάθε φορά που ψωνίζει στα σουπερμάρκετ εκπτώσεις, κουπόνια και προσφορές, ενώ ένας στους δύο νέους της ίδιας ηλικίας (49%) έχει πάντα μαζί του λίστα με τα ψώνια, την οποία και ακολουθεί πιστά. Μάλιστα, μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, επίσης από τη Focus Bari, έδειξε ότι το 39% αυτής της ηλικιακής ομάδας διαθέτει και κάρτα πιστότητας ή συγκέντρωσης πόντων από λιανεμπορικές επιχειρήσεις και σουπερμάρκετ, με τους επτά στους δέκα κατόχους να τη χρησιμοποιούν σε κάθε αγορά τους και μόνο το 15% αυτών να τη χρησιμοποιεί σπάνια. Ταυτόχρονα, το 45% των νέων δείχνει να εμπιστεύεται τον εαυτό του σε σχέση με τη διαχείριση των οικονομικών του και δηλώνει ότι μπορεί να τα διαχειριστεί καλά, με το 79% να θεωρεί όμως ότι το ενδεχόμενο ύπαρξης κάποιου χρέους θα ήταν μια συνθήκη που θα προκαλούσε άγχος. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι πάνω από ένας στους δύο νέους ηλικίας έως 24 ετών φαίνεται να είναι περισσότερο σίγουρος ότι μπορεί να καταφέρει να εξοικονομήσει και να αποταμιεύσει χρήματα για τα πράγματα που θέλει να αγοράσει στο μέλλον και το 62% έχει σχεδιάσει ήδη να αποταμιεύσει χρήματα κατά το τρέχον έτος.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More