Friday, September 20, 2024
Home » Θετικές ενδείξεις μετά την επιβεβαιωτική γεώτρηση των Eni-Total στον «Κρόνο»

Θετικές ενδείξεις μετά την επιβεβαιωτική γεώτρηση των Eni-Total στον «Κρόνο»

0 comments

Θετικές ενδείξεις μετά την επιβεβαιωτική γεώτρηση των Eni-Total στον «Κρόνο»

Θετικές φαίνεται πως είναι οι πρώτες ενδείξεις από την επιβεβαιωτική γεώτρηση των Eni-Total στον Κρόνο του τεμαχίου 6.

Εδώ και λίγα 24ωρα έχουν ξεκινήσει εργασίες δοκιμής της ποιότητας και πίεσης του φυσικού αερίου, με το γνωστό άναμμα της φλόγας και τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ενθαρρυντικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΠΕΣ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες υποβολής υποψηφιοτήτων για όλες τις…

Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό της άτυχης Χριστίνας Αργυρού, που…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ: Πρόβλημα με τις τιμές των καυσίμων

Οι εργασίες γεώτρησης, αυτές καθ` αυτές, έχουν ολοκληρωθεί, η θαλάσσια δέσμευση ωστόσο παραμένει σε ισχύ μέχρι την 31η Ιανουαρίου, οπότε χρονικά τοποθετείται η λεπτομερής ανακοίνωση των αρχών της δημοκρατίας για το αποτέλεσμα των εργασιών.

Ανακοινώνοντας την ανακάλυψη του κοιτάσματος τον Αύγουστο του 2022, η ιταλική εταιρεία ανέβαζε τις εκτιμώμενες ποσότητες φυσικού αερίου στα 2,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, με σημαντική πιθανότητα πρόσθετης αύξησης η οποία θα αναζητείτο με μια νέα ερευνητική γεώτρηση στο ίδιο τεμάχιο.

Αυτή ήρθε πέντε μήνες μετά, τέλη Δεκεμβρίου του 2022, όταν ανακοινώθηκε η ανακάλυψη του Ζευς, με εκτιμώμενες ποσότητες μεταξύ 2 και 3 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών.

H Eni, δηλώνει ότι επιθυμεί ταχείες διαδικασίες ανάπτυξης και των δύο κοιτασμάτων, κάτι που η κυπριακή πλευρά τουλάχιστον αναμένει να αποτυπωθεί στο πλάνο ανάπτυξης που η ιταλική εταιρεία θα πρέπει να καταθέσει.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More