Friday, September 20, 2024
Home » Θετικά μηνύματα για την αγορά χύδην ξηρού φορτίου

Θετικά μηνύματα για την αγορά χύδην ξηρού φορτίου

0 comments

Αισιόδοξος για το μέλλον της αγοράς των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου δηλώνει ο Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings. H αύξηση της ζήτησης για μεταφορά πρώτων υλών θα είναι υψηλότερη από την αύξηση του στόλου τα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης, οι παραγγελίες νεότευκτων πλοίων παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί καθιστούν πλέον ένα κομμάτι του υπάρχοντος στόλου παρωχημένο. Τέλος, γεωπολιτικά γεγονότα όπως η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα και κλιματικά φαινόμενα όπως η υποχώρηση της στάθμης των υδάτων στη Διώρυγα του Παναμά ενδέχεται να ωφελήσουν τη αγορά, δήλωσε ο Σταμάτης Τσαντάνης. Η Seanergy ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 κύκλο εργασιών ύψους 39,4 εκατ. δολαρίων έναντι 28,5 εκατ. δολαρίων για την ίδια περίοδο του 2022 και καθαρά κέρδη 10,8 εκατ. έναντι 0,5 εκατ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Απελευθέρωσαν πλοίο

από τους πειρατές

Την πρώτη στρατηγική τους ήττα υπέστησαν οι πειρατές της Σομαλίας με την απελευθέρωση του φορτηγού πλοίου «Ruen» από το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό. Οι Ινδοί απελευθέρωσαν το πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου της Navibulgar και το 17μελές πλήρωμά του που είχε καταληφθεί από σομαλούς πειρατές πριν από τρεις μήνες. Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι ειδικοί κομάντος του πολεμικού του πλοίου «INS Kolkata» ανάγκασαν 35 σομαλούς πειρατές να παραδοθούν και ότι το πλήρωμα του απαχθέντος «Ruen» με σημαία Μάλτας διασώθηκε χωρίς να υπάρχει τραυματισμός. Το πλοίο κατασκευής 2016 είχε καταληφθεί τον Δεκέμβριο στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, σηματοδοτώντας την πρώτη επιτυχή κατάληψη πλοίου με τη συμμετοχή σομαλών πειρατών από το 2017.

Αγόρασε δικαιώματα ρύπων

Η Ocean Network Express (ONE) ανακοίνωσε την πρώτη συναλλαγή σε συνεργασία με την BNP Paribas για τα δικαιώματα άνθρακα (EUA) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συστήματος εμπορίας ρύπων (ΣΕΔΕ). Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άμεση συμμόρφωση με το ΣΕΔΕ της ΕΕ, η ONE άνοιξε λογαριασμό συναλλαγών στο μητρώο της Ενωσης για την κατοχή και τη μεταφορά EUA σύμφωνα με τις διαδικασίες. Μέσω αυτής της προσέγγισης, η ONE κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη αγορά EUA από την BNP Paribas στις 8 Φεβρουαρίου 2024. Τα αγορασθέντα EUA θα μεταφερθούν στη συνέχεια στους αντίστοιχους πλοιοκτήτες σύμφωνα με τις συμφωνίες καθώς και τους κανονισμούς του ΣΕΔΕ της ΕΕ, γεγονός που θα επιτρέψει τελικά στους πλοιοκτήτες να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις παράδοσης προς την ΕΕ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More