Saturday, April 26, 2025
Home » Θα απενεργοποιεί φωτοβολταϊκά η ΑΗΚ – Βρίσκει ποιοι επενέβησαν στο σύστημα

Θα απενεργοποιεί φωτοβολταϊκά η ΑΗΚ – Βρίσκει ποιοι επενέβησαν στο σύστημα

0 comments

Όποιος κατά παράνομο τρόπο επεμβαίνει στο σύστημα των οικιακών φωτοβολταϊκών θα βρεθεί ενώπιον εκπλήξεων και αυτό διότι – σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται ο «Φ» – οι αρμόδιες Αρχές βρήκαν τρόπο να εντοπίζουν τους παρανομούντες.

Το τελευταίο διάστημα, όπως είχε αποκαλύψει ο «Φ» σε ρεπορτάζ του, αριθμός καταναλωτών ξεγελούν το σύστημα αποφεύγοντας τις περικοπές στα φωτοβολταϊκά τους συστήματα. Κάτι που πέρα από παράνομο εμπεριέχει και σοβαρούς κινδύνους για την ευστάθεια του δικτύου, επιβαρύνοντας την ίδια ώρα άλλους συμπολίτες τους με περισσότερες αποκοπές.

Παράλληλα, άλλοι καταναλωτές φαίνεται να αύξησαν χωρίς να ενημερώσουν τη δυναμικότητα των οικιακών φωτοβολταϊκών τους συστημάτων.

Η ΑΗΚ είναι ενήμερη τόσο για αυτές τις περιπτώσεις, όσο και για άλλα παρεμφερή φαινόμενα και έχει ήδη προβεί σε διάφορες ενέργειες. Μάλιστα, έχει προχωρήσει με ρυθμίσεις και έτσι πλέον μπορεί να εντοπίσειμέσω των συστημάτων της όσους επεμβαίνουν στην εγκατάσταση.

Όπως μεταφέρθηκε στον «Φ» η ΑΗΚ θα προχωρεί σε άμεση αποσύνδεση των οικιακών φωτοβολταϊκων όσων έχουν κατά παράνομο τρόπο παρέμβει στις εγκαταστάσεις και θα διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την επανασύνδεση τους.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
    -
    00:00
    00:00