Friday, October 4, 2024
Home » Η DISPL θριάμβευσε στους τελικούς του Startup World Cup Nicosia 2024 και θα διαγωνιστεί για το έπαθλο στο Grand Finale στο Σαν Φρανσίσκο

Η DISPL θριάμβευσε στους τελικούς του Startup World Cup Nicosia 2024 και θα διαγωνιστεί για το έπαθλο στο Grand Finale στο Σαν Φρανσίσκο

0 comments

Το Startup World Cup Nicosia Finals 2024 ολοκληρώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου, με την DISPL να αναδεικνύεται νικήτρια σε έναν διαγωνισμό – γιορτή για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην Κύπρο.

Η φετινή εκδήλωση, η οποία αναδεικνύει το ρόλο της Κύπρου ως ανερχόμενο κόμβο τεχνολογικών εξελίξεων, προσέλκυσε μια σειρά διαφορετικών νεοφυών επιχειρήσεων, η καθεμία πρόθυμη να επιδείξει τις λύσεις αιχμής της.

Η DISPL, μια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις επιχειρήσεις να κατανοούν καλύτερα τη συμπεριφορά των πελατών σε φυσικό περιβάλλον, κέρδισε όχι μόνο τον τίτλο αλλά και την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Κύπρο στους τελικούς Παγκόσμιου Κυπέλλου Παγκόσμιας Startup στο Σαν Φρανσίσκο αργότερα φέτος.

Η νίκη τονίζει την άνοδο της εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας λιανικής, ιδιαίτερα καθώς η αγορά λιανικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται σε τροχιά συνεχούς ανάπτυξης.

DISPL: Καινοτομία της εμπειρίας λιανικής εκτός σύνδεσης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας, Σέρζ Γκέιλ, αποδίδει την επιτυχία της εταιρείας στην ικανότητά της να καλύψει ένα σημαντικό κενό στον κλάδο του λιανικού εμπορίου.Play Video

“Στη DISPL, έχουμε αναπτύξει μια πλατφόρμα που βοηθά τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα τη συμπεριφορά των πελατών τους σε φυσικούς χώρους” είπε προσθέτοντας ότι αυτή η κατανόηση επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσφέρουν πιο εξατομικευμένες εμπειρίες, οδηγώντας σε βελτιωμένη ικανοποίηση των πελατών και αυξημένες πωλήσεις.

Με το 90% των παγκόσμιων λιανικών πωλήσεων να εξακολουθούν να πραγματοποιούνται σε φυσικά καταστήματα, και τη λιανική αγορά να ενσωματώνει 530 δισεκατομμύρια δολάρια σε προϋπολογισμούς εμπορικού μάρκετινγκ η ζήτηση για προηγμένα εργαλεία που ψηφιοποιούν τις λειτουργίες εκτός σύνδεσης δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη.

Η πλατφόρμα της DISPL, πλήρως συμβατή με τα παγκόσμια πρότυπα προστασίας δεδομένων όπως το GDPR, το LGPD και το CCPA, παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις επιχειρήσεις για τη βελτιστοποίηση των στρατηγικών τους, γεφυρώνοντας το χάσμα δεδομένων σε παραδοσιακά περιβάλλοντα λιανικής.

Αυτή η αύξηση της ζήτησης οδήγησε σε αξιοσημείωτη ανάπτυξη για την εταιρεία. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η DISPL είδε τις ταμειακές της εισροές να τετραπλασιάζονται ενώ ενσωμάτωσε 200 νέους πελάτες που πληρώνουν τους τελευταίους 10 μήνες. Σύμφωνα με τον Γκέιλ, η Αξία Ζωής (LTV) της εταιρείας είναι έξι φορές υψηλότερη από το Κόστος Απόκτησης Πελατών (CAC), αποδεικνύοντας τη μακροπρόθεσμη αξία που αποφέρει στους πελάτες της.

Καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται για τα επόμενα βήματά της, ο Γκέιλ τόνισε τη σημασία της πλατφόρμας Startup World Cup, αποκαλώντας την το τέλειο στάδιο για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της DISPL. “Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που εκπροσωπούμε την Κύπρο στο Σαν Φρανσίσκο. Η δυναμική είναι ισχυρή και αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτό το συναρπαστικό ταξίδι”

Η ASBIS υποστηρίζει την καινοτομία στην Κύπρο

Ο Σιάρχι Κόστεβιτς, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της ASBIS, που υποστηρίζει την DISPL και άλλες καινοτόμες εταιρείες, θεωρεί αυτή την επιτυχία ως μέρος μιας ευρύτερης κίνησης προς την τεχνολογική πρόοδο στην Κύπρο.

“Στην ASBIS, προωθούμε την καινοτομία μέσω της τεχνολογίας. Η επενδυτική μας φιλοσοφία είναι να ενδυναμώνουμε εταιρείες με όραμα που οδηγούν σε θετικές αλλαγές μέσω πρωτοποριακών καινοτομιών”.

Η δέσμευση της εταιρείας να δημιουργήσει σημαντικό αντίκτυπο εκτείνεται πέρα ​​από τις μεμονωμένες επιχειρήσεις σε ολόκληρο το τεχνολογικό οικοσύστημα στην Κύπρο. Για τον Κόστεβιτς, οι δυνατότητες της περιοχής είναι τεράστιες και η ASBIS στοχεύει να βοηθήσει το νησί να γίνει κόμβος τεχνολογικής ανάπτυξης και ανάπτυξης.

Η καινοτομία και η αποκλειστικότητα στο προσκήνιο

Το Startup World Cup Nicosia Finals 2024 όχι μόνο ανέδειξε εξαιρετικά ταλέντα, αλλά υπογράμμισε επίσης τις δυνατότητες της Κύπρου να γίνει παγκόσμιος παίκτης στην καινοτομία.

Ο επενδυτής Αντρέι Αβσίεβιτς επαίνεσε το διαμέτρημα των startups που συμμετείχαν, τονίζοντας την τόλμη και την καινοτόμο σκέψη τους. “Είμαι εντυπωσιασμένος από τα επίπεδα ταλέντων και προϊόντων που παρουσιάστηκαν στο Startup World Cup Nicosia Finals 2024. Εκδηλώσεις όπως αυτές αναδεικνύουν το επιχειρηματικό πνεύμα στην Κύπρο και δείχνουν τη δυνατότητα των τοπικών startups να έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο”, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Αβσίεβιτς, πολλοί συμμετέχοντες παρουσίασαν λύσεις αιχμής που δεν ήταν μόνο εμπορικά βιώσιμες, αλλά στόχευαν επίσης στην προώθηση θετικών κοινωνικών και τεχνολογικών αλλαγών. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτές οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα αφήσουν το στίγμα τους στο παγκόσμιο τοπίο της καινοτομίας.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν η συμμετοχή, ιδιαίτερα η έντονη παρουσία γυναικών ιδρυτών. Ο Αντρέι Κουζέλ, επενδυτής και Συνιδρυτής της Flo Health υπογράμμισε τη σημασία αυτής της εκπροσώπησης. “Ως μέλος της κριτικής επιτροπής, ενθουσιάστηκα που είδα την ισχυρή εκπροσώπηση γυναικών στο οικοσύστημα startup της Κύπρου, με 4 στις 7 νεοσύστατες επιχειρήσεις με επικεφαλής γυναίκες”, σημείωσε. Τόνισε περαιτέρω την υπόσχεση που έδωσαν startups όπως η DISPL και η Soula, οι οποίες οδηγούν την ανάπτυξη και την καινοτομία σε διάφορους κλάδους.

Και για τα δύο μέλη της κριτικής επιτροπής, η εκδήλωση ήταν μια ισχυρή απόδειξη της δύναμης και της ποικιλομορφίας του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Κύπρου, με ένα ισορροπημένο μείγμα φιλοδοξίας, καινοτομίας και συμμετοχής που υπόσχεται να έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Η Κύπρος στον Παγκόσμιο Χάρτη Καινοτομίας

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Startup, που διοργανώνεται στην Κύπρο με την υποστήριξη της Aivitam Ventures, εδραιώνει περαιτέρω τη φήμη του νησιού ως βασικό παράγοντα στο παγκόσμιο οικοσύστημα startup.

Ο Ντμίτρι Ντόσοφ, Γενικός Συνεργάτης της Aivitam, υπογράμμισε τη σημασία αυτών των πρωτοβουλιών τόσο για τις τοπικές όσο και για τις διεθνείς κοινότητες. “Όλες οι εκδηλώσεις μας είναι παγκόσμιες, αλλά γίνονται στην Κύπρο, για Κύπριους ηγέτες και εταιρείες, όπως το Forbes 20 Women in Tech Awards, το Forbes The Future of Fintech Summit και το Startup World Cup”.

Για τον Ντόσοφ, η προώθηση της καινοτομίας έχει να κάνει με τη δημιουργία οικοσυστημάτων που μπορούν να κλιμακωθούν πέρα ​​από τις τοπικές αγορές. Το Startup World Cup χρησιμεύει ως σημείο εκκίνησης για τις κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προσεγγίσουν ένα παγκόσμιο κοινό συμβάλλοντας παράλληλα στο επιχειρηματικό τοπίο της χώρας.

Το ταξίδι ξεκινά

Καθώς η DISPL προετοιμάζεται για τους Παγκόσμιους Τελικούς στο Σαν Φρανσίσκο, η νίκη της startup στην εκδήλωση στη Λευκωσία σηματοδοτεί την ετοιμότητα των εταιρειών με έδρα την Κύπρο να ανέβουν στην παγκόσμια σκηνή. Με ισχυρή υποστήριξη από οργανισμούς όπως η ASBIS και η Aivitam Ventures, αυτές οι εταιρείες βρίσκονται σε καλή θέση για να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

Για την DISPL, το ταξίδι μόλις ξεκινά. Ήδη σε συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές και εταίρους στις ΗΠΑ, ο Γκέιλ και η ομάδα του δεν καθυστερούν. “Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε αυτόν τον διαγωνισμό και κλείνουμε συναντήσεις με συνεργάτες, επενδυτές και μέλη της ομάδας στις ΗΠΑ τη στιγμή που μιλάμε”.

Η επιτυχία του Startup World Cup Nicosia Finals είναι απόδειξη της δύναμης του οικοσυστήματος καινοτομίας της Κύπρου. Καθώς το νησί συνεχίζει να τοποθετείται ως παγκόσμιος παίκτης στην τεχνολογία, ο κόσμος αναμφίβολα θα παρακολουθεί στενά για να δει ποιες άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις αναδύονται από αυτό το ζωντανό περιβάλλον.

Forbes

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise