Friday, September 20, 2024
Home » Η ψηφιοποίηση πρέπει να πατήσει περισσότερο γκάζι

Η ψηφιοποίηση πρέπει να πατήσει περισσότερο γκάζι

0 comments

Ο ΣΕΒ παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα τα ευρήματά του σχετικά με την ψηφιακή ωριμότητα της Ελλάδας, η οποία αυξήθηκε κατά 56% μεταξύ 2018 και 2023, σημειώνοντας τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ωστόσο, η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από τους μέσους όρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι πανευρωπαϊκοί στόχοι για το 2030 αφορούν την πρόσβαση των νοικοκυριών σε δίκτυα υψηλής χωρητικότητας, τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες του πληθυσμού, την ειδίκευση εργαζομένων στις Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), τη χρήση υψηλής τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις, την ψηφιακή ωριμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών.

Πρόσβαση

Η χώρα μας παίρνει πολύ χαμηλό βαθμό σε ό,τι αφορά την πρόσβαση σε δίκτυα υψηλής χωρητικότητας (gigabit), την οποία έχει μόλις το 27,9% των νοικοκυριών (μ.ο. ΕΕ: 73,4%). Σημαντικά χαμηλότερες είναι και οι επιδόσεις μας σε ό,τι αφορά τις τεχνολογίες cloud, που χρησιμοποιούνται από το 15,2% των επιχειρήσεων (μ.ο. ΕΕ: 34%). Στα θετικά, η κάλυψη του 5G στη χώρα μας είναι καλύτερη από τον ευρωπαϊκό μ.ο. (85,7% αντί 81,2%), ενώ σε ικανοποιητικό επίπεδο βρισκόμαστε στις βασικές ψηφιακές δεξιότητες, τις οποίες κατέχει το 52,5% του ελληνικού πληθυσμού (μ.ο. ΕΕ: 53,9%).

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More