Friday, September 20, 2024
Home » Η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισ. δολάρια

Η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισ. δολάρια

0 comments

Η Φρανσουάζ Μπετενκούρ Μεγέρς έγινε η πρώτη γυναίκα με προσωπική περιουσία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σηματοδοτώντας ένα ακόμη ορόσημο για τους αναπτυσσόμενους κλάδους μόδας και καλλυντικών της Γαλλίας.

Η περιουσία της εκτινάχθηκε στα 100,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Το ορόσημο ήρθε καθώς οι μετοχές της L’Oréal SA, της αυτοκρατορίας των προϊόντων ομορφιάς που ίδρυσε ο παππούς της, έφτασαν σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ καταγράφοντας την καλύτερη χρονιά από το 1998.

Η αυξανόμενη κυριαρχία της Γαλλίας στο λιανικό εμπόριο πολυτελείας έχει δημιουργήσει πολλές εξαιρετικά πλούσιες οικογένειες, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας πίσω από τηνHermes International SCA, η οποία έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη οικογενειακή περιουσία της Ευρώπης– αλλά και αυτή των αδελφών Wertheimer που κατέχουν τη Chanel.

Η Μπετενκούρ Μεγέρς, ηλικίας 70 ετών, είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της L’Oréal, τηςπολυεθνικής με αξία 241 δισ. ευρώ στην οποία αυτή και η οικογένειά της είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι με μερίδιο 35%. Οι γιοι της, Ζαν Βικτόρ Μεγέρς και Νικολάς Μεγέρς, είναι επίσης διευθυντές εκεί. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1909 από τον παππού της Μπετενκούρ Μεγέρς, χημικό στο επάγγελμα, για την παραγωγή και την πώληση βαφής μαλλιών που ο ίδιος είχε αναπτύξει.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More