Friday, September 20, 2024
Home » Η νομοθετική ρύθμιση που μπορεί να λύσει το πρόβλημα

Η νομοθετική ρύθμιση που μπορεί να λύσει το πρόβλημα

0 comments

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ακινήτων προτείνουν να επιτραπούν οι αναγκαίες διορθώσεις στα εμβαδά των ιδιοκτησιών, με βάση την Ταυτότητα του Κτιρίου, και με πλήρη σεβασμό στις υπόλοιπες ιδιοκτησίες των πολυκατοικιών.

Ειδικότερα, σε νομοθετική πρόταση που έχουν επεξεργαστεί η ΠΟΜΙΔΑ και η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογράφων και έχουν θέσει υπόψη του αρμόδιου υπουργείου, προτείνουν (με την προσθήκη συγκεκριμένης παραγράφου):

Α) (…) ο ιδιοκτήτης ενός ή περισσοτέρων κτισμάτων επί γεωτεμαχίου επί του οποίου δεν έχουν συσταθεί οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες δύναται να προβαίνει μονομερώς στη διόρθωση των συμβολαιογραφικών πράξεων κτήσης της κυριότητας επί του γεωτεμαχίου αναφορικά με την πραγματική επιφάνεια, το περίγραμμα και τη χρήση των κτισμάτων σύμφωνα με τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου υπό την προϋπόθεση ότι δεν μεταβάλλεται κανένα περιγραφικό στοιχείο του γεωτεμαχίου.

Β) Ο ιδιοκτήτης οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας επί κτιρίου δύναται να προβαίνει μονομερώς σε συμβολαιογραφική πράξη τροποποίησης της οριζόντιας ή καθέτου ιδιοκτησίας ως προς την επιφάνεια και το περίγραμμα της οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας εφόσον η πραγματική κατάσταση συμφωνεί με τα σχέδια της οικοδομικής άδειας σύμφωνα με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας υπό την προϋπόθεση ότι δεν μεταβάλλονται τα υπόλοιπα περιγραφικά στοιχεία της οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, κ.ά. Η σύμφωνη γνώμη του συνόλου των συνιδιοκτητών τεκμαίρεται».

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More