Friday, September 20, 2024
Home » Η μόδα για τεράστια αυτοκίνητα είναι επικίνδυνη

Η μόδα για τεράστια αυτοκίνητα είναι επικίνδυνη

0 comments

Τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο και σε πόλεις όπου ο χώρος είναι πολύτιμος, αυτό αναγνωρίζεται ως πρόβλημα. Eρευνα πέρυσι έδειξε ότι το 40% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν αρνητική άποψη για τα οχήματα τύπου 4×4, ενώ μόλις το 21% είχε θετική. Οι αρνητικές απόψεις είναι ακόμη πιο έντονες στο Λονδίνο, ενώ το Midlands – η ιστορική καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου – έχει πιο θετική στάση απέναντι στα μεγάλα οχήματα από οπουδήποτε αλλού. Από το 2001, τα νέα αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη μεγαλώνουν κατά 1 εκατοστό κάθε δύο χρόνια. Πέρυσι το μέσο πλάτος ξεπέρασε τα 180 εκατοστά, πολύ μεγάλο για να χωρέσει άνετα σε κάποιες θέσεις στάθμευσης.

Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας προειδοποιούν ότι εάν δεν παρέμβουν οι ρυθμιστικές Αρχές, τα αυτοκίνητα θα μπορούσε να συνεχίσουν να μεγαλώνουν ώστε να συγκρίνονται με φορτηγά και λεωφορεία (σε διαστάσεις).

Η απομάκρυνση χώρου από άλλους χρήστες του δρόμου δεν είναι το μόνο πρόβλημα με αυτά τα υπερμεγέθη οχήματα. Επειδή είναι μεγαλύτερα, βαρύτερα και ψηλότερα από το έδαφος, τα SUV εγκυμονούν μεγαλύτερους κινδύνους από άλλα αυτοκίνητα για όποιον έχει την (κακή) τύχη να συγκρουστεί μαζί τους. Μελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά έχουν οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν αφού χτυπηθούν από ένα.

Συνδέονται επίσης με αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση, εν μέρει λόγω της πρόσθετης φθοράς των ελαστικών και των επιφανειών του δρόμου.

Εχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από τότε που ο Σίαν Μπέρι του κόμματος των Πρασίνων ξεκίνησε εκστρατεία κατά των SUV. Πέρα από τον ακτιβισμό, ωστόσο, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δει ελάχιστες ενέργειες για το θέμα την ώρα που σε πόλεις όπως το Παρίσι και η Λυών οι δήμαρχοι κάνουν το αστικό περιβάλλον λιγότερο φιλόξενο για τα γιγάντια οχήματα. Στο Παρίσι οι κάτοικοι ψηφίζουν στις 4 Φεβρουαρίου για το εάν θα υποχρεώσουν τους ιδιοκτήτες τους να πληρώνουν περισσότερα για τη στάθμευση.

Οι ευρωπαϊκοί κανόνες για τα βάρη και τις διαστάσεις των οχημάτων πρόκειται να αναθεωρηθούν, με ορισμένους να ζητούν περιορισμούς στο πλάτος. Δεδομένης της αποδυνάμωσης της βρετανικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας που έχει ήδη λάβει χώρα, υπάρχουν λόγοι ανησυχίας σχετικά με το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμφωνούσε σε οποιαδήποτε αυστηροποίηση. Το Εργατικό Κόμμα θα πρέπει προληπτικά να ανακοινώσει ότι θα επιβάλει αυστηρότερα όρια εάν εκλεγεί. Οι διαφημιστές θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν αυξημένη πίεση. Η προώθηση μεγαλύτερων αυτοκινήτων ως επιλογή τρόπου ζωής είναι ανεύθυνη, εκτός εάν μιλάμε για συγκεκριμένες κοινωνικές ανάγκες.

Η πολιτική αναφορικά με την οδήγηση μπορεί να είναι ύπουλη. Αντιπαραθέτει την ατομική ελευθερία και ευκολία με μακροπρόθεσμα οφέλη για το περιβάλλον. Εάν δεν αντιμετωπιστεί επιδέξια, μπορεί να φέρει τους κατοίκους των πόλεων, με τα επιδοτούμενα συστήματα δημόσιων συγκοινωνιών, απέναντι στους φτωχότερους κατοίκους μικρότερων πόλεων και αγροτικών περιοχών. Αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικές πρέπει να είναι προσεκτικές, καλά τεκμηριωμένες και να κοινοποιούνται με σαφήνεια. Κανείς όμως δεν πρέπει να φοβάται να επισημάνει ότι η τρέχουσα μόδα για τεράστια αυτοκίνητα είναι επικίνδυνη.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More