Monday, September 16, 2024
Home » Η Β. Λαζαράκου στο Δίκτυο Γυναικών για το Κλίμα

Η Β. Λαζαράκου στο Δίκτυο Γυναικών για το Κλίμα

0 comments

Μέλος του Δικτύου Γυναικών για το Κλίμα της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας ορίστηκε η Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Το Δίκτυο Γυναικών για το Κλίμα είναι μια πρωτοβουλία του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας που αποσκοπεί στην αξιοποίηση της ηγετικής ικανότητας των γυναικών στους τομείς των δράσεων για το κλίμα, το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα. Είναι ένας ισχυρός φορέας, που στοχεύει σε σημαντικές δράσεις για το κλίμα και τις γυναίκες σε αυτήν την κρίσιμη δεκαετία. Μέλη του αποτελούν καταξιωμένες γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους, από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, και στις 27 χώρες της ΕΕ με ηγετική θέση σε θέματα προώθησης της δράσης για το κλίμα. Πρόθεσή τους είναι ενώνοντας τις δυνάμεις τους να δώσουν αποφασιστική ώθηση στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης.

Βουτιά στις τιμές

γραφείων στη Γερμανία

Τη μεγαλύτερη βουτιά των τελευταίων δύο δεκαετιών κατέγραψε η γερμανική αγορά εμπορικών ακινήτων και ειδικά γραφειακών χώρων όπως δείχνουν νέα στοιχεία, καθώς το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης και οι υποτονικές τάσεις επιστροφής των εργαζομένων σε τέτοιους χώρους έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Σύμφωνα με νέα δεδομένα που δημοσίευσε χθες η γερμανική τραπεζική ένωση VDP, η ύφεση στον κλάδο επιταχύνθηκε το τέταρτο τρίμηνο με πτώση 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για ολόκληρο το έτος οι τιμές μειώθηκαν κατά 10% και οι προοπτικές δείχνουν περαιτέρω πτώση και για τις αρχές του 2024. Οπως παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ, η αγορά εμπορικών ακινήτων στη χώρα περνά περίοδο προσαρμογής αφού η αύξηση του κόστους δανεισμού ασκεί πίεση στον κλάδο.

Κατεβάζουν ρολά

τα περίπτερα

Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα περίπτερα στις γειτονιές όλης της χώρας. Από τα περίπου 11.000 περίπτερα προ κρίσης έχουν πλέον απομείνει λιγότερα από 5.000 και η συρρίκνωση αυτή σύμφωνα με τους ανθρώπους του κλάδου έχει κυρίως να κάνει τόσο με τη μείωση της αυθόρμητης αγοράς από τους έλληνες καταναλωτές εξαιτίας της ακρίβειας, του συνεχώς μειουμένου περιθωρίου κέρδους σε είδη όπως τα καπνικά, αλλά και του ανταγωνισμού που δέχονται από τα μίνι μάρκετ της γειτονιάς που πωλούν εδώ και καιρό καπνικά και εφημερίδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2023 μόνο στον Δήμο Αθηναίων από τα 1.200 περίπτερα που υπήρχαν πριν από την οικονομική και υγειονομική κρίση έχουν απομείνει περίπου 450.

Πρόγραμμα

στήριξης ανέργων

Τον δρόμο για την έναρξη του προγράμματος στήριξης 1.300 ανέργων άνοιξε η απόφαση που υπέγραψαν οι Δόμνα Μιχαηλίδου, Νίκη Κεραμέως και Θάνος Πετραλιάς. Στόχος του προγράμματος, προϋπολογισμού 31,2 εκατ. ευρώ, είναι η δημιουργία συνολικά 1.300 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον δημόσιο τομέα της υγείας, με την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω. Το ποσό επιχορήγησης ανά ωφελούμενο ορίζεται στο 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και έως 750 ευρώ.

Ελλιπή μέτρα

φύλαξης

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η αποδυνάμωση των μέτρων φύλαξης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ), στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών δυνάμεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομική φύλαξη είναι πλέον υποτυπώδης και μόνο τις νυχτερινές ώρες, σε έναν χώρο όπου χτυπά η «καρδιά» πληθώρας ευαίσθητων και πανάκριβων τεχνολογικών συστημάτων που εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες και εκατομμύρια διεργασίες του Gov.gr.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More